onsdag den 11. september 2019

Verdens største reading slump...


Det er ret normalt at lide af reading slump fra tid til anden, når man er en ivrig læser. På det seneste har jeg dog været opslugt af den længste reading slump i mit livs historie. Den startede stille og roligt ud i starten af året, hvor jeg skulle begrave mig i speciale og litteratur, der hørte dertil. "Så snart jeg har afleveret, så skal jeg læse igen" var min første fortrøstning, og jeg mindede mig selv om, at dette blot var en travl fase i mit liv. Bøgerne lå klar og ventede på mig, når først vi havde fået afleveret speciale..

.. Vi fik afleveret speciale, og så skulle vi jo forberede det mundtlige forsvar. Før jeg så mig om, stod jeg som færdiguddannet, og jeg blev kastet ud i dagpenge-systemet. Forstå mig ret, jeg er glad for, at systemet griber mig, men det hjalp ikke just på min reading slump. Juli forsvandt i en tåge, august forsvandt også lige pludselig, og nu er vi nærmest midt i september. Der er så mange bøger, jeg gerne vil i gang med - og som har ventet på mig - og derudover også har ventet på en anmeldelse herinde.

Efterårssæsonen er jo bøgernes, og jeg håber virkelig, at min reading slump slutter her. Jeg VIL så gerne læse igen, og jeg håber snart, at jeg kan samle mig om ordene og de fantastiske fortællinger, der venter på mig. Jeg savner også at anmelde, og jeg håber, at I stadig er friske på at læse med.

Bøger, jeg kaster mig over, når min reading slump ender:
  • "Og så drukner jeg" - Ditte Wiese
  • "Krigens Monstre" (Chaos Walking #3) - Patrick Ness
  • "Bjergtaget - Og de blev lokket" (Bjergtaget #1) - Sidsel Sander Mittet
  • "Elementprøven" (Sprækken til Luscuro #1) - Julie Midtgaard
  • "Døden bag portene" (An Ember in the Ashes #3) - Sabaa Tahir

Jeg tager også til Fantasyfestivalen i Esbjerg på lørdag. Ses vi mon der?

torsdag den 4. juli 2019

Færdiguddannet - og hvad så nu?


Et kapitel i mit liv er slut. Jeg er langt om længe blevet færdiguddannet. Efter 5 års studier på Syddansk Universitet, først en bachelor i Litteraturvidenskab med tilvalg i Æstetik og Kulturanalyse, og derefter en kandidat i International Virksomhedskommunikation, kan jeg nu kalde mig cand.mag - eller Master of Arts, om man vil. Det vil altså sige, at jeg næsten har gået i skole i 20 år - kun med pause i form af et enkelt sabbatår.

.. Og hvad så nu?

Jeg har meldt mig ledig på jobcenteret, og jeg er nu på jagt efter kommunikative udfordringer. Det ville passe mig perfekt med noget redaktionelt arbejde et sted, eller måske endda en stilling som content creator, tekstforfatter eller community manager hos en virksomhed. Så hvis I hører en fugl synge om noget lignende, så hiv endelig fat i mig.

Hjertestarteren er fundet frem, og jeg glæder mig til at få lidt liv i bloggen igen. Der venter både anmeldelser, bogklubsberetninger og et enkelt arrangement, som jeg endnu ikke har fortalt jer om. Så mangler solen også bare lige at kigge forbi, så jeg kan få taget de resterende billeder til mine indlæg.

Jeg håber, at I får en fantastisk sommer - og jeg glæder mig til at puste liv i bloggen igen.

onsdag den 22. maj 2019

Teater: "Min geniale veninde" (Del 1 + Del 2)

(Reklame - Billetten er sponsoreret)

Den dramatiske fortælling "Min geniale veninde", som er baseret på romanerne af Elena Ferrante, blev opvist af Odense Teater i Teatersalen/ODEON. Jeg var inde og se stykket til premieren den 17. maj, og det blev vist som en marathon-forestilling på cirka seks timer.


Jeg har endnu ikke læst romanerne af Elena Ferrante, så det var uden den store viden omkring historien, at jeg så teaterstykket. Uanset mine forventninger, så var jeg opslugt lige fra den allerførste scene. Fortællingen om Lila og Elena er storslået, og skuespilleren formår at portrættere karaktererne som børn, unge, voksne og senere hen ældre, hvilket jeg fandt enormt imponerende. De andre skuespillere gjorde det også helt fænomenalt, og jeg følte alt, hvad de følte helt ned i maven.

Selve fortællingen er indrammet af venskabet mellem de to piger, samtidig med at den har omdrejningspunkt i Napoli, hvor de begge er vokset op i et helt særligt miljø. De prøver på hver sin måde at få det bedste ud af livet - både sammen og hver for sig - men det er ikke uden grim misundelse, konflikter, hjertesorg og samtidig en form for stædigt sammenhold. Historien sætter derudover fokus på kærlighed, familieliv, køn, ambitioner, selvdestruktion og vold.

Sceneopsætningen var eksperimenterende og nytænkende, hvor publikum er placeret på hver sin side af scenen, og det gjorde stykket mere levende, og jeg følte virkelig, at jeg var en del af historien hele vejen igennem. Umiddelbart synes seks timers forestilling som lang tid, men tiden fløj afsted, og i hver pause, når vi forlod salen, så længdes jeg efter at se mere af stykket. Da lyset til sidst blev tændt, sad jeg målløs tilbage. Aldrig har jeg oplevet et teaterstykke så intenst som "Min geniale veninde", og jeg var følelsesmæssigt udmattet efter en helt igennem fantastisk forestilling! Stykket har derfor mine varmeste anbefalinger, og du kan se det til og med den 8. juni.

(Billederne er pressefotos fra Odense Teater)

tirsdag den 14. maj 2019

"Skambidt" - Cecilie Sund Kristensen

Skambidt Cecilie Sund Kristensen
Skambidt Cecilie Sund Kristensen
Original titel: Skambidt - Forfatter: Cecilie Sund Kristensen - Forlag: EMERITUS - Sidetal: 136
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

"Skambidt er en rejse igennem kroppen. En vandring igennem frygt og grænser og en hyldest til den frie seksualitet og det vanvid, der kan opstå mellem mennesker, der tænker i kaos. Bogen skildrer en hovedpersons udvikling af sit seksuelle jeg. Med start i den første seksuelle tanke bevæger bogen sig kronologisk længere og længere ind i hovedpersonens sind og udvikling, og skildrer derved de mange stadier, man kan gå igennem, når man prøver at finde sig selv i sin seksualitet. Det brutale møder det skrøbelige og tager sammen fat i hovedpersonens mørkeste tanker og oplevelser, mens hun prøver at finde sit sande jeg."

Alle ord fra Cecilie Sund Kristensen rører ved noget inde i mig, og selvom denne digtsamling på mange måder er anderledes end Blå nætter, så kunne jeg genfinde mig selv i noget af længslen og smerten, som denne digtsamling også rummer. Denne digtsamling var dog mere dyster og barsk, og der var derfor også digte, som gjorde helt ondt i maven.

Digte skal helst sparke til ens tanker, og det formår disse digte virkelig også. De sætter situationer på spidsen, vender og drejer tankerne, og selvom det til tider gør ondt, så er digtene velskrevne og gennemtænkte. Det gælder både de små minimaliske digte, men også de mere dybdegående af slagsen.

"Evigt behov
for kontakt
gennem min telefon

Når de ikke svarer
er jeg ensom

Når de skriver
trækker jeg hele sjælen
ud af mig selv
for at holde på dem." - citat.

Forfatteren har, efter min mening, virkelig talent, og selvom jeg ikke selv kunne relatere til alle digte, så er der stadig en del, som for mig er noget særligt. Jeg ser frem til at læse flere digte fra hende, og jeg er spændt på, hvilken rejse hun tager mig med på næste gang.