onsdag den 13. november 2019

Fantasyfestivalen i Esbjerg 2019

Reklame - Invitation til bogmessen

Tilbage i september havde jeg fornøjelsen af opleve Fantasyfestivalen i Esbjerg endnu en gang - sidst var jo tilbage i 2017! Når man er stor fan af at læse fantasy, så er der altså også noget helt særligt over at tilbringe en masse timer sammen med ligesindede, der også knuselsker genren. Det giver en helt særligt stemning, der nærmest er magisk, og som du ikke finder på andre bogmesser i landet. For mig er fantasyfestivalen hyggelig og fuld af middelalderlig stemning - både inde og ude!


Det er selvfølgelig en bogmesse, og derfor vrimler det også med fantastiske forlag og forfattere, og man kan ikke undgå at forelske sig i både de fiktive universer, og de kære mennesker, der enten har skabt dem eller som arbejder med dem til daglig. Jeg genså mange skønne ansigter, og fik snakket med nogle af mine yndlingspersoner fra forlagsbranchen - og hvor ville jeg ønske, at jeg havde haft mere tid! Næste år bliver jeg altså nødt til at være afsted begge dage. Jeg suger til mig af magien, og der sker udvikling i festivalen år for år - det er så imponerende! Derudover er der altid spændende foredrag og signeringer begge dage, så hvis man virkelig vil have det hele med, så er to dage nok bedst.


Udover at være en fantastisk bogmesse indenfor fantasygenren, så er det faktisk også en form for lille middelaldermarked - hvilket er en detalje, som jeg er vild med! Du kan lave dine egne tinsmykker, holde en ugle, få smagsprøver på mjød eller spise mad fra bål. Dette er selvfølgelig akkompagneret af bandet Virelai, som spreder glæde og god stemning i form af middelaldermusik og fællesdans.


Jeg havde en skøn tur til Esbjerg, og jeg glæder mig allerede til at skulle afsted næste år! I 2020 foregår fantasyfestivalen lørdag den 19. september og søndag den 20. september. Hvis du endnu ikke har været afsted, så kan jeg varmt anbefale det - om ikke andet så for den magiske stemning (og de søde ugler!). Jeg skal i hvert fald afsted - det er en af mine yndlingsbogmesser!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar