tirsdag den 14. maj 2019

"Skambidt" - Cecilie Sund Kristensen

Skambidt Cecilie Sund Kristensen
Skambidt Cecilie Sund Kristensen
Original titel: Skambidt - Forfatter: Cecilie Sund Kristensen - Forlag: EMERITUS - Sidetal: 136
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

"Skambidt er en rejse igennem kroppen. En vandring igennem frygt og grænser og en hyldest til den frie seksualitet og det vanvid, der kan opstå mellem mennesker, der tænker i kaos. Bogen skildrer en hovedpersons udvikling af sit seksuelle jeg. Med start i den første seksuelle tanke bevæger bogen sig kronologisk længere og længere ind i hovedpersonens sind og udvikling, og skildrer derved de mange stadier, man kan gå igennem, når man prøver at finde sig selv i sin seksualitet. Det brutale møder det skrøbelige og tager sammen fat i hovedpersonens mørkeste tanker og oplevelser, mens hun prøver at finde sit sande jeg."

Alle ord fra Cecilie Sund Kristensen rører ved noget inde i mig, og selvom denne digtsamling på mange måder er anderledes end Blå nætter, så kunne jeg genfinde mig selv i noget af længslen og smerten, som denne digtsamling også rummer. Denne digtsamling var dog mere dyster og barsk, og der var derfor også digte, som gjorde helt ondt i maven.

Digte skal helst sparke til ens tanker, og det formår disse digte virkelig også. De sætter situationer på spidsen, vender og drejer tankerne, og selvom det til tider gør ondt, så er digtene velskrevne og gennemtænkte. Det gælder både de små minimaliske digte, men også de mere dybdegående af slagsen.

"Evigt behov
for kontakt
gennem min telefon

Når de ikke svarer
er jeg ensom

Når de skriver
trækker jeg hele sjælen
ud af mig selv
for at holde på dem." - citat.

Forfatteren har, efter min mening, virkelig talent, og selvom jeg ikke selv kunne relatere til alle digte, så er der stadig en del, som for mig er noget særligt. Jeg ser frem til at læse flere digte fra hende, og jeg er spændt på, hvilken rejse hun tager mig med på næste gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar