torsdag den 7. marts 2019

Forfatterarrangement med Carolina Setterwall

Reklame - Invitation til eventet

Den 31. januar havde Politikens Forlag inviteret mig til et todelt forfatterarrangement med Carolina Setterwall på Roskilde Bibliotek. Forfatteren har udgivet romanen "Lad os håbe på det bedste" (læs min anmeldelse af bogen). Første del af arrangementet bestod af et intimt møde med forfatteren sammen med andre bloggere, hvor hun blev interviewet af sin danske redaktør Andrea Fehlauer. Anden del af arrangementet bestod af et publikumsarrangement på biblioteket, hvor hun blev interviewet af litteraturformidler Ann Luther Torp.

I det intime møde med forfatteren, fortalte hun om sin historie, samt hvordan det er at snakke om bogen, der indebærer så personlig en fortælling. Hun mener selv, at det blev en redning for hende at skrive om sorgen. Derudover ville hun gerne sætte fokus på sorg, da mange kan relatere til det, men der bliver aldrig rigtigt snakket om det - måske fordi man ikke helt ved, hvordan og hvorledes man kan gøre det?

Hun fortalte også, at idéen til bogen blev født af, at hun selv gerne ville læse en bog om sorg, som hun kunne relatere til. Hendes egen sorg var grim i forhold til de bøger, hun læste, og derfor ville hun skrive sin historie. Efter at have delt sine tanker med andre, så føler hun sig mere forbundet med mennesker generelt.

"Når man genfortæller noget, så bliver det fiktion på en eller anden måde.." - Carolina Setterwall.

Overstående citat er en af grundende til, at hendes fortælling er blevet udgivet som skønlitteratur fremfor eksempelvis en biografi. Til publikumsarrangementet gik interviewet mere i dybden på selve romanen, og hvad der sker undervejs med de forskellige karakterer. Til sidst fik jeg selvfølgelig også signeret mit eksemplar af bogen. Alt i alt var begge arrangementer virkelig gode, og jeg fik et dybere indblik i forfatterens tanker og skriveproces, hvilket var så inspirerende!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar