torsdag den 14. marts 2019

"Echo Ridge" - Karen M. McManus

Echo Ridge Karen M. McManus
Echo Ridge Karen M. McManus
Original titel: Two Can Keep a Secret - Forfatter: Karen M. McManus - Forlag: CarlsenPuls - Sidetal: 364
Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls.

"Echo Ridge er en lille by, og Ellery har aldrig været der før, men hun har hørt om den. Det var der, hendes moster forsvandt som 17-årig. Og for blot fem år siden blev byen landskendt, da årets homecoming queen blev myrdet. Nu skal Ellery bo der sammen med sin tvillingebror hos sin bedstemor, som hun knap nok kender. Byen er billedskøn, men gemmer på hemmeligheder. Og nogen truer med at gøre årets homecoming lige så farlig, som den var for fem år siden. Ellery kender alt til hemmeligheder. Hendes mor har dem, hendes bedstemor har dem. Og efterhånden som Ellery lærer mere om Echo Ridge, står det klart: Alle skjuler noget. Men hemmeligheder kan være farlige – og de fleste er ikke gode til at holde på dem. I Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv ..."

Karen M. McManus gør det sgu igen! Jeg knuselskede hendes debutroman "En af os lyver", så jeg havde ret høje forventninger til denne - og de blev alle sammen indfriet. Jeg havde generelt aldrig troet, at jeg skulle elske krimi og thriller elementer i ungdomsbøger, men jeg er kæmpe fan! Udover at skrive virkelig godt, så formår hun at holde historien spændende fra start til slut, og den er svær at lægge fra sig, når først man er begyndt.

Vi følger skiftevis hovedpersonerne Ellery og Malcom, og de var enormt elskværdige på hver deres måde. Ikke fordi de var fejlfri overhovedet, men fordi man virkelig kom ind under huden på dem, og kunne forstå deres tanker og handlinger. Derudover var jeg ret fascineret af Ezra, som er Ellerys tvillingebror, og jeg ville faktisk gerne have lært ham endnu bedre at kende, hvilket nok er mit eneste kritikpunkt til bogen - for den er fænomenal!

""I Echo Ridge kommer forsvundne piger ikke hjem igen, Ryan," siger hun med hul stemme. "Det ved du godt.""- citat.

Hvis jeg skal beskrive fortællingen med et ord, så er det nok 'mind-blowing'. Jeg er i chok over, at Karen M. McManus formår at skrue sådan en skræmmende, gennemtænkt og fængende historie sammen, og jeg havde overhovedet ikke regnet slutningen ud. Jeg blev blæst omkuld, og bogen er straks kommet på listen over mine yndlingsbøger. Den er g-e-n-i-a-l! (Og hallo, den der sidste linje ikke? Mind-blowing altså!)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar