tirsdag den 5. februar 2019

"At danse mellem glasskår" - Bettina Stuhr Lindskow

At danse mellem glasskår af Bettina Stuhr Lindskow
At danse mellem glasskår af Bettina Stuhr Lindskow
Original titel: At danse mellem glasskår - Forfatter: Bettina Stuhr Lindskow - Forlag: Tellerup - Sidetal: 256
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

"Rose drømmer om en professionel dansekarriere i London. Hun træner hårdt til Europamesterskaberne med sin dansepartner, Christian. Men finalen går slet ikke som planlagt. Rose vågner op på hospitalet og får at vide hun har diabetes. En sygdom som hun skal leve med resten af sit liv – men kan hun stadig danse? Og hvem er hun egentlig hvis hun ikke længere er Christians dansepartner?"

Det er den første bog, jeg har læst, hvor hovedpersonen har diabetes (type 1), og den var hverken belærende eller dikterende. Jeg blev klogere på en kronisk sygdom, som mange render rundt med, og jeg fik en større forståelse for diabetes generelt. Rose er ikke sin sygdom, men den er en del af hende på godt og ondt, hvilket historien virkelig viser på bedste vis!

Det var interessant at følge Rose på hendes rejse fra dansende stjerne til diabetesramt teenager. Hendes karakterudvikling var virkelig god, og jeg nød, at vi både så de pæne og knap så pæne sider af hendes liv, særligt angående hendes temperament. Når man er ung, så føles alt så altafgørende og endegyldigt, og de følelser er en stor del af Roses liv.

"Selvom glasskårene har skåret sig ind i mine fødder, gør det ikke så meget. For jeg danser en sidste gang mellem glasskår og roser. Danser smerten ud af mit hjerte og ned i mine fødder." - citat.

Jeg var vild med de fleste af karaktererne, som var komplekse og relatérbare, men der var også karakterer (som Christian og hans familie), der ikke var nok udpenslet til min smag. Når det så er sagt, så har forfatteren skrevet en virkelig fin ungdomsbog, der udover at underholde også formår at belyse en sygdom, som flere burde vide noget mere om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar