mandag den 7. januar 2019

Anbefaling: Bøger fra min læsestak i 2018


I 2018 satte jeg mit læsemål til at være 20 bøger, og jeg gennemførte det med 26 læste bøger. Min læsetid er blevet mindre, hvor jeg før godt kunne læse 50 bøger på et godt år, så har jeg i 2019 sat mit mål til at være 25 bøger - det er cirka to bøger om måneden.

Min gennemsnitlige bedømmelse for de 26 læste bøger ligger på 3,8 stjerner - dog husker jeg ikke, at jeg er blevet blæst voldsomt bagover af bøgerne. Det viser sig også, at kun fire bøger har formået at få tildelt de gyldne 5 stjerner, og disse anbefalinger vil jeg selvfølgelig gerne give videre til jer (hvis I endnu ikke har læst dem, altså). Bøgerne på billederne er anmeldereksemplarer fra diverse forlag.

I kan læse min anmeldelse ved at klikke på bogens titel.


"The Hate U Give" af Angie Thomas.
Året startede ud med en af de vigtigste bøger, jeg længe har læst, og som satte sig fast i mit hjerte. Jeg glæder mig sådan til filmatiseringen, og selvfølgelig også den næste udgivelse fra forfatterens hånd.

Om bogen:
"Starr Carter er 16 år og lever i to verdener: den fattige sorte ghetto, hvor hun bor, og den fine privatskole i forstaden, som hun går på. Den hårfine balance mellem de to liv knuses, den dag Starr er vidne til, at hendes barndomsven Khalil bliver skudt af en hvid betjent. Khalil var ikke bevæbnet, og hans død bliver straks forsidestof over hele landet. Nogle kalder ham gangster og påstår, at han var pusher. Starrs bedste ven på skolen antyder, at han fik, hvad han fortjente. Da det bliver klart, at politiet har meget lidt interesse i at efterforske sagen, går folk på gaden i protest, og Starrs nabolag udvikler sig til en krigszone. Alle vil vide, hvad der egentlig skete den aften, og den eneste, der ved det, er Starr. Men hvad Starr vælger at sige - eller ikke sige - kan ødelægge lokalsamfundet. Og det kan bringe hendes eget liv i fare."


"Godnathistorier for rebelske piger" af Francesca Cavallo og Elena Favilli.
Det er sådan en fantastisk bog, som alle virkelig bør unde sig selv at læse. Derudover er der også kommet en 2'er, som jeg glæder mig meget til at læse her i det nye år!

Om bogen:
"100 fortællinger om 100 exceptionelle kvinder fra hele verden, der har drømt stort og har bidraget til at gøre verden til et bedre sted. Godnathistorier for rebelske piger genopfinder eventyret og inspirerer piger overalt til at gå efter deres drømme. Mød Kleopatra, Astrid Lindgren, Coco Chanel, Aung San Suu Kyi, Michelle Obama, Malala, Marie Curie og mange flere enestående kvinder med exceptionelle liv."


"Min kæreste elskling" af Gabriel Tallent.
Dette er nok den udgivelse, der overraskede mig mest, og rørte mig dybest. En fortælling, der er super barsk, men som jeg ikke ville være foruden. 

Om bogen:
"Turtle Alveston overlever. Hun er fjorten år gammel og bevæger sig frit gennem skovene ved den nordcaliforniske kyst. Vandløb, tidevandssøer, klippefremspring, alle er de hendes hjem og gemmesteder, og hun tilbagelægger store afstande efter forgodtbefindende. Hendes fysiske verden er vidtstrakt, men hendes personlige rum er småt og forræderisk; siden hendes mor døde har Turtles karismatiske, ustabile far domineret hendes tilværelse og tvunget hende til at leve et isoleret liv. Hun har sin skole, hvor hun holder alle på afstand, og ellers kun sin far. Men så møder Turtle Jacob, en lidt ældre dreng som fortæller sjove anekdoter, bor i et stort, rent hus, og ser på Turtle med en hengivenhed, hun ikke før har oplevet. Og for første gang glider resten af verden ind i hendes perspektiv, og hun forstår, at tilværelsen er langt mere end hendes far."


"En af os lyver" af Karen M. McManus.
Mystik, drama og spænding? Jeg fløj igennem den her bog, og nu venter jeg bare ivrigt på, at forfatterens nyeste bog bliver udgivet her i foråret. Hun skriver så fængende!

Om bogen:
"Alle har hemmeligheder, ikke? Det, der betyder noget, er hvor langt du vil gå for at beskytte dem. En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning: Bronwyn, stræberen, som er på vej mod Yale og altid følger reglerne. Addy, skønheden, som har lagt sit liv i hænderne på sin kæreste. Nate, forbryderen, som er skolens lokale pusher. Cooper, stjernen, som er alle pigers drøm og skolens baseball-stjerne. Og Simon, outsideren, som er manden bag skolens berygtede gossip-app... men Simon kommer ikke ud af lokalet i live den mandag. Og tirsdag havde han planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?"


Har I læst noget anbefalelsesværdigt i 2018?

2 kommentarer:

 1. En af mine bedste læseoplevelser var 'The Stormlight Archive' - en serie af Brandon Sanderson, som er en af mine yndlingsforfattere. Jeg læste de to første bøger i serien og var virkelig begejstret. Er pt. i gang med den tredje bog, og den er desværre lidt træg at komme igennem, men lad os nu se :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor dejligt! Han skriver altså virkelig lange bøger, ham Sanderson fyren ;)
   Jeg krydser fingre for at 3'eren bliver bedre <3

   Slet