onsdag den 26. december 2018

"Og havet var vores himmel" - Patrick Ness

Og havet var vores himmel Patrick Ness
Og havet var vores himmel Patrick Ness
Original titel: And the Ocean Was Our Sky - Forfatter: Patrick Ness - Forlag: CarlsenPuls - Sidetal: 160
Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls. 

"Bathsheba og de andre hvaler lever og ånder for at jage. De kæmper en endeløs kamp mod mennesket. Sådan har det altid været, sådan vil det altid være. Men en dag – da de angriber et af menneskenes skibe – finder de ikke blot det sædvanlige bytte. De finder et menneske, som bærer på den største hemmelighed af alle, og for første gang kommer hvalerne på sporet af ham - monsteret, myten, djævelen selv..."

Patrick Ness skriver helt fænomenalt, og jeg er solgt omkring bogens præmis, samt de smukke illustrationer, der passer helt perfekt til historien. Jeg er dog ikke helt overbevidst om, at jeg forstod hele historien og alle dens referencer, men den er ret speciel. Måske ville jeg have haft større glæde af historien, hvis jeg havde læst Moby Dick, som bogen trækker lidt på.

Det er en interessant fortælling om hvalen Bathsheba, og jeg kunne godt lide selve karakterudviklingen. Om end der var mange smukke citater og tankevækkende passager, så er det at læse om hvaler, nok bare ikke det mest sindsoprivende for mig. Jeg blev en smule rørt af historien, men jeg havde forventet at blive opslugt af havet, og det gjorde jeg desværre ikke.

"Men først og fremmest - og det er vel alle kriges paradoks - jagede vi for at undgå selv at blive jaget, fuldstændig ligesom de gjorde." - citat.

Uanset min oplevelse med denne bog, så vil jeg fortsætte med læse alt, hvad Patrick Ness skriver. Han er nyskabende, grænsende til det geniale, og jeg har tænkt mig at genlæse bogen, når jeg bliver ældre - så forstår jeg den måske bedre. Det er en anbefalelsesværdig bog, da den er god og smuk, men historien ramte mig desværre ikke så hårdt, som jeg havde håbet på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar