søndag den 30. december 2018

"Jeg ser dig" - Michella Rasmussen

Jeg ser dig Michella Rasmussen
Jeg ser dig Michella Rasmussen
Original titel: Jeg ser dig - Forfatter: Michella Rasmussen - Forlag: Tellerup - Sidetal: 320
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

"Gymnasiet er slet ikke som Augusta havde troet. Mens hendes bedste veninde, Frederikke, falder perfekt ind sammen med resten af klassen, føler Augusta sig fuldkommen usynlig. Hun savner tiden hvor det kun var hende og Frederikke. Da Augusta bliver tilbudt et job som tutor for nyblinde  Oliver, får hun mulighed for at spare op til en sommerhustur alene med Frederikke. Men Oliver er bestemt ikke interesseret i hendes hjælp. Han kæmper stadig med at få sin hverdag til at fungere og vil bare gerne klare sig selv. Under tutortimerne finder de ud af at de har mere til fælles end de først troede, og for første gang i lang tid føler Augusta sig knap så usynlig. Men Oliver ser en helt anden Augusta end alle andre. En Augusta som er mere end bare Frederikkes veninde. Men hvem er Augusta overhovedet hvis hun ikke står i skyggen af Frederikke?"

Historien om Augusta og Oliver ramte mit hjerte med det samme, og jeg har selv manglet en historie som denne, da jeg gik i gymnasiet. Udover at tage udgangspunkt i det sene teenagerliv, hvor alting er hårdt og udfordrende, så gav Augustas kærlighed til musik og Olivers blindhed en helt anden dybde til fortællingen, som simpelthen gjorde den fantastisk!

Derudover sendte den her bog mig flachback tilbage til gymnasietiden. Udover at rumme en interessant fortælling, så er settingen bare så spot on - det er svært at passe ind, alle vil med til gymnasiefesterne, og der eksisterer nogle forventninger til en selv og til hinanden, der er svære at leve op til. Det formår denne bog at komme omkring på forskellig vis.

"Jeg sidder på min stol og stirrer ud i luften. Det er som verden er blevet til en sort-hvid-film der bliver ved med at køre, selvom jeg maser pauseknappen i bund." - citat.

Jeg fløj igennem bogen, og jeg nød hvert et sekund! Det kunne dog have været noget helt særligt, hvis bogen havde haft skiftende perspektiv mellem Augusta og Oliver - fremfor kun at følge Augusta. Jeg ville så gerne dybere ind i Olivers hjerne for at forstå ham og lære ham endnu bedre at kende. Frederikke er dog også en karakter, som kunne have været spændende at følge, men når det så er sagt, så er historien stadig virkelig anbefalelsesværdig, som den er!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar