fredag den 28. december 2018

"De rullende byer" (Mortal Engines #1) - Philip Reeve

De rullende byer Mortal Engines Philip Reeve
De rullende byer Mortal Engines Philip Reeve
Original titel: Mortal Engines - Forfatter: Philip Reeve - Forlag: Alvilda - Sidetal: 304
Anmeldereksemplar fra Alvilda.

"London har længe gemt sig for de større, hurtigere og mere sultne rullende byer. Men nu er det tid til at komme ud i lyset igen og finde nye, svagere byer at jage og fortære. Under en hektisk jagt på en mindre by bliver Tom Natsworthy kastet ned fra Londons gigantiske stålkonstruktion. Sammen med Hester Shaw – en pige med et morderisk temperament og ar på både krop og sjæl – må han nu kæmpe for at komme tilbage til byen. Det bliver en skæbnesvanger rejse, og Tom erfarer snart, at det ikke er helt ligetil at skelne ven fra fjende..."

Idéen bag fortællingen er original og super spændende, og selve udførslen var også fængende langt hen af vejen. Jeg havde dog nogle problemer med fortælleformen, samt måden forfatteren skiftevis talte lidt ned til sin læser, eller blev for teknisk. Hvis man ser bort fra dette, så fløj jeg igennem bogen, og jeg var nysgerrig på, hvad der skete med Tom og Hester.

I starten havde jeg det lidt stramt med Tom, men man lærer at holde af ham i løbet af fortællingen - også selvom han kan være lidt blank til tider. Derudover møder vi nogle andre interessante karakterer undervejs, som var et frisk pust til det actionfyldte univers, hvor byer kører rundt på hjul, jagter og fortærer hinanden.

"Verden var under forandring. Det var naturligvis ikke noget nyt. En historikerlærling lærte altid som det første, at verden altid var under forandring, men nu gik det så hurtigt, at man faktisk kunne se det ske med sit blotte øje." - citat.

Den originale idé bag universet fortjener en højere rating, men selve udformningen og sproget var jeg ikke den store fan af. Det føltes lidt som om, at Philip Reeve ikke kunne beslutte sig for sin målgruppe, og derfor blandede det hele lidt sammen. Det kan fungere i nogle tilfælde, men det gjorde det ikke helt for mig denne gang. Filmatiseringen derimod, den blæste mig helt omkuld!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar