søndag den 4. november 2018

VIP-frokost med Ditte Wiese og Karen M. McManus

Reklame - Invitation til eventet 

Søndag den 28. oktober var jeg inviteret til VIP-frokost med forfatterne Ditte Wiese og Karen M. McManus. Arrangementet blev afholdt af forlaget CarlsenPuls. Det foregik i Bella Centeret i forbindelse med Bogforum.

Forfatterne Ditte Wiese og Karen M. McManus har mange ting til fælles på trods af, at de også er så forskellige. De er begge to debutanter, der har en kommunikationsbaggrund, som de bruger i forbindelse med skrivningen. Hvor Ditte Wiese så er udgivet herhjemme i Danmark, så er Karen M. McManus udgivet i over 38 lande. 

Samtalen var løs og dejligt uformel, og det handlede meget om forskelle og ligheder mellem deres forfatterskaber, samt at være i branchen i henholdsvis USA og i Danmark. Dette var både i forhold til forlagene helt generelt, men også forfatterkollegaer og blogger-relationer. Begge forfattere var meget enige i, at bloggere gør en stor forskel for modtagelsen af bøger - hvor der herhjemme ofte er lidt mindre formel kommunikation mellem eventuelle forfattere og bloggere, så er der i USA ofte lidt større distance pga. mængden af læsere.

Derudover førte samtalen hen på den svære bog to efter en anmelderrost debutant-udgivelse. Det er særligt hårdt i forhold til forventningerne, som ikke var der ved den første udgivelse. Ditte Wiese arbejder på sin næste udgivelse, som forhåbentlig udkommer engang i foråret, men det er endnu ikke lagt fast. Karen M. McManus er allerede i gang med bog tre og fire (hun er en meget produktiv forfatter), men hendes bog to udkommer her i Danmark til februar.

Vi havde allerede fået et lille sneak peak på Karen M. McManus' kommende roman "Echo Ridge" i en lille læseprøve, og i løbet af frokosten fik vi lov - som de allerførste - til at høre noget fra Ditte Wieses kommende roman, der indtil videre er "Uden titel". Hun læste første kapitel højt for os, og jeg kan allerede nu sige, at I godt kan glæde jer! Alt i alt var det en virkelig hyggelig frokost i godt selskab, og jeg er så glad for, at jeg fik lov til at være med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar