lørdag den 24. november 2018

"Tigerhjerte" - Lise Villadsen

Original titel: Tigerhjerte - Forfatter: Lise Villadsen - Forlag: Høst&Søn - Sidetal: 280
Gave fra Rosinante&co.

"Da Kikis mor flytter sammen med sin nye kæreste, flytter Kiki med. Hun kommer til at bo dør om dør med Patricks søn, Jonathan. Hendes tvillingebror er stadig vred på moren over skilsmissen og har valgt kun at bo hos deres far. Kiki må derfor slås alene med de problemer, der hurtigt viser sig i den nye familie, samtidig med hun kæmper for at holde sammen på den gamle. Endnu mere kompliceret bliver det, da hendes følelser for Jonathan begynder at vokse, samtidig med at moren erklærer at hun er gravid og dermed venter deres fælles lillesøster. Efterhånden må Kiki indse, at det er umuligt at holde sammen på noget, der er i opløsning og hun må træffe et valg."

"Tigerhjerte" er en fin ungdomsroman, der sætter fokus på følelser omkring familie, samt forholdene frem og tilbage herunder. Jeg er vild med Lise Villadsens beskrivelser af interaktioner mellem mennesker på forskellig vis, og det var helt klart dét, jeg bed mest mærke i ved romanen. Selve historien er fortalt på en slags dagbogsfacon, hvor vi følger Kiki, der er på vej ind i et nyt kapitel i sit liv - med alle de følelser, dette indebærer. Det er især de forbudte følelser, der er bemærkelsesværdige ved historien!

Kiki er en interessant karakter, og det var som sagt i interaktion med andre, at hun virkelig fik lov til at blomstre. Selvom jeg til tider følte, at hun opførte sig lidt barnligt, så kunne jeg samtidig godt forstå grundlaget bag. Det kommer nok ikke som en overraskelse, at Jonathan var den karakter, jeg bedst kunne lide, og så ville jeg gerne have lært Alexander lidt bedre af kende...

"Ny regel: Min mor skal ikke længere regne med, jeg fortæller hende om navnløse fyre. Hun skal ikke længere tro, jeg gider stå og lave hendes yndlingspastaret, at jeg overhovedet er hendes store, fornuftige pige længere." - citat.

Det er især konflikterne mellem familien, som man kan relatere til i denne fortælling. Alle familier har den ene eller anden form for konflikter, og i denne historie bliver de beskrevet på livagtig vis. Det var ikke selve plottet og fortællingen, der fungerede for mig, men derimod karaktererne og deres forhold til hinanden. Alt i alt var det en god fortælling, hvor plottet dog godt kunne have haft lidt ekstra krydderi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar