tirsdag den 27. november 2018

"Fuglemanden" - Sarah Engell

Original titel: Fuglemanden - Forfatter: Sarah Engell - Forlag: Carlsen - Sidetal: 112
Gave fra fra Carlsen.

"Jeg ved ikke, hvorfor det startede. Det kom snigende, som tåge. Først fuglene, som ingen andre kunne se. Så stemmen, der talte højere og højere. Indtil han en dag sad på min seng. Fuglemanden."

Denne fortælling er, på en og samme tid, skræmmende og fantastisk. Sarah Engell fortæller en til tider uhyggelig og voldsom fortælling, som Lilian Brøgger har lavet illustrationer til. Nogle gange siger illustrationerne mere end ordene egentlig gør, og der er meget, der er overladt til læserens egne funderinger.

Jeg blev både rørt og frustreret over historien, som ramte hårdt, og på sin vis tror jeg også, at bogen for mange unge kan få en stor betydning, hvis de kan spejle sig i den. Det er nok ikke en bog for alle, men dem, der gerne vil prøve at forstå, og dem, som selv gennemlever noget lignende, vil helt sikkert få meget mere ud af fortællingen end den almene læser.

"Det kan jeg ikke. Jeg er så træt." - citat.

Det er en meget rå og farverig streg i illustrationerne, og selvom jeg normalt er til lidt blødere illustrationer, så passer de altså virkelig godt til fortællingen. Det faktum, at Sarah Engell har baseret historien på noget fra virkeligheden, giver mig også gåsehud, for så kan man ikke skubbe det hele væk som ren fiktion. Pas på hinanden, venner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar