torsdag den 22. november 2018

"Fjendens ansigt" (Chaos Walking #2) - Patrick Ness

Original titel: The Ask and the Asnwer - Forfatter: Patrick Ness - Forlag: CarlsenPuls - Sidetal: 600
Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls.

Læs også anmeldelsen af Chaos Walking #1:"Knivens stemme"

"Todd og Viola har været på flugt fra den ubarmhjertige hær af mænd fra Todds hjemby, Prentisstown, og er røget lige i armene på deres værste fjende, Borgmester Prentiss. Todd bliver fængslet og adskilt fra Viola, og nu er han tvunget til at underkaste sig Borgmesterens magt. Men hvad er det for hemmeligheder, der gemmer sig uden for byen? Og er Viola stadig i live? Og så en dag begynder bomberne at fald?"

Patrick Ness skriver simpelthen fænomenalt, og jeg er vild med, at vi skiftevis følger Todd og Viola i denne bog. Ikke nok med at man sagtens kan mærke forskel på deres tankemønstre, så er selve fonten og sproget anderledes, og det er en virkelig fed detalje, når man læser. Fortællingen starter, hvor den første bog sluttede, og det er hæsblæsende, medrivende og super intens læsning!

Udover at være spændende og nervepirrende, så sætter historien også tanker i gang hos sin læser. For hvordan skelner man mellem, hvad der er godt og rigtigt, samt ondt og forkert - eller kan man overhovedet det? Som læser blev jeg utrolig splittet undervejs, og jeg vender stadig tilbage til bogen i tankerne. Den sidder simpelthen fast og vil ikke give slip.

"Det er ikke sådan at man ikke skal elske noget så meget at det kan styre en. Det er sådan at man er nødt til at elske noget så meget at man aldrig kan blive styret." - citat.

Det er ikke til at forudsige, hvordan det skal gå med vores hovedpersoner, men én ting er jeg overbevist om; den sidste bog bliver et sammensurium af det hele, og det bliver på en og samme tid fængende og tankevækkende. Indtil videre er det en fantastisk - men også hård - trilogi, og jeg håber sådan, at den sidste bog kan leve op til de to forrige.

2 kommentarer:

 1. Det er en fantastisk serie - den gør ondt at læse (so brutal!), men den er så godt skrevet.


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig! Den er så hård, men nøjh den er bare god :O

   Slet