fredag den 5. oktober 2018

Teater: "Selvtægt"

(Reklame - Billetten er sponsoreret)

Nordic noir-krimi-kommedien "Selvtægt" blev opvist af skuespillere fra Teatret St. Tv. og Vol 12 på Teater Momentum. Jeg var inde og se stykket tirsdag den 2. oktober.


Jeg vidste ikke så meget om stykket, inden jeg så det, andet end at det var noget krimi, der foregik i Sverige. Hvad jeg ikke havde forventet var, at se et fantastisk stykke teater, som i bund og grund handler om at tage loven i egen hånd og om at være menneske i en verden, der brænder.

Det var spændende, det var nervepirrende, og selvom rekvisitterne var minimalistiske, så gjorde det mig ingenting, da skuespillerne spillede så godt, at min fantasi selv kunne udfylde alle hullerne. Jeg blev blæst bagover på en måde, som andre minimalistiske teaterstykker ikke har kunnet give mig på samme måde, og det er et kæmpe kompliment herfra.

Alle scenarier og konflikter er inspireret af virkeligheden, og det gav virkelig stof til eftertanke. Vi følger en betjent, en socialrådgiver, en nynazist, en muslim og en alkoholiker, og det var et fantastisk indblik man fik i deres liv. Jeg var revet med fra start til slut, og det er længe siden, at jeg er blevet så positivt overrasket over et teaterstykke. Hvis du har mulighed for det; se den, se den, se den!

(Billederne er pressefotos fra Teater Momentum)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar