mandag den 1. oktober 2018

Forfatterarrangement med Gabriel Tallent

Min kæreste elskling Gabriel Tallent
Min kæreste elskling Gabriel Tallent
Min kæreste elskling Gabriel Tallent
Min kæreste elskling Gabriel Tallent
Reklame - Invitation til eventet 

Den 17. september var jeg inviteret til et forfatterarrangement med Gabriel Tallent hos Politikens Forlag med en del andre bloggere. Her skulle han interviewes af Helle fra forlaget, og vi kunne derefter stille spørgsmål, få taget billeder og få signeret vores bøger.

Gabriel Tallent debuterede med sin bog sidste år, og i år udkom den på dansk hos forlaget Hr. Ferdinand med titlen "Min kæreste elskling" (læs min anmeldelse af bogen). Den handler om hovedpersonen Turtle, der bor hos sin far, Martin, og som er ude for både psykisk og fysisk vold. Det er hendes historie og kamp, og romanen er hård, hjerteskærende og absolut fantastisk.

Forfatteren tog udgangspunkt i den natur, han selv var vokset op i, til bogens miljø, og det medfører virkelig naturfyldte beskrivelser i fortællingen. Han havde allerførst skrevet bogen med naturen og den globale opvarmning som tema, men Turtle blev ved med at træde frem, så han valgte til sidst at omskrive historien, så det blev hendes. Det tog ham 8 år fra første udkast til det færdige manuskript. 

"We should not abuse children - and this book shows why." - Gabriel Tallent.

Han ønskede at skrive en bog, som der var nogen, der kunne læse og relatere til. Det der med ikke at føle sig alene eller forkert, selvom man lever et andet liv end andre. Derudover har han selv tilegnet sig viden om de våben, der bruges i romanen, ved at bruge dem i praksis - hvilket vist har været en dyr fornøjelse. Det var dog nødvendigt, for han fortalte, at dem, der påstår, at de har styr på våben, faktisk ikke ved noget specifikt om dem, og så måtte han selv finde ud af, hvordan de skød og fungerede i praksis.

Gabriel Tallent virkede til at være en yderst intelligent fyr med meget på hjerte, og det var en fornøjelse at høre ham fortælle om sin bog, skriveprocessen, samt at høre ham læse højt fra forskellige passager, der på sin vis beskrev henholdsvis Turtle og Martin. Til sidst fik vi signeret bøger, og jeg har faktisk fået signeret en ekstra, som jeg udlodder i en giveaway på bloggen snarest muligt - så det kan I godt glæde jer til!

Min kæreste elskling Gabriel Tallent
Min kæreste elskling Gabriel Tallent
Min kæreste elskling Gabriel Tallent
Min kæreste elskling Gabriel Tallent

Ingen kommentarer:

Send en kommentar