lørdag den 20. oktober 2018

"En af os lyver" - Karen M. McManus

En af os lyver Karen M. McManus
En af os lyver Karen M. McManus
Original titel: One of Us Is Lying - Forfatter: Karen M. McManus - Forlag: CarlsenPuls - Sidetal: 400
Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls.

"Alle har hemmeligheder, ikke? Det, der betyder noget, er hvor langt du vil gå for at beskytte dem. En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning: Bronwyn, stræberen, som er på vej mod Yale og altid følger reglerne. Addy, skønheden, som har lagt sit liv i hænderne på sin kæreste. Nate, forbryderen, som er skolens lokale pusher. Cooper, stjernen, som er alle pigers drøm og skolens baseball-stjerne. Og Simon, outsideren, som er manden bag skolens berygtede gossip-app... men Simon kommer ikke ud af lokalet i live den mandag. Og tirsdag havde han planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?"

Det er længe siden, at jeg har været så opslugt af en bog. Så meget drama og spænding - og jeg åd det råt! Jeg var vild med historien, jeg interesserede mig for karaktererne, og jeg fløj igennem bogen med konstant bankende hjerte. Den er SÅ spændende, og selvom den ikke som sådan havde et dybere budskab, så var det faktisk okay for mig. Det var forfriskende!

Selvom karaktererne som udgangspunkt var en form for stereotyper (på den ene eller anden måde), så formåede Karen M. McManus alligevel at give dem en dybde hver især. Jeg knuselskede Nate, følte empati for Addy, var interesseret i Cooper, undrede mig over Simon, og kunne relatere til Bronwyn. Derudover er disse personer en perfekt cocktail til et hæsblæsende drama, hvor man som læser ikke helt ved, hvem man kan stole på. For en af dem lyver vel?

"Medmindre en af os lyver. Hvilket altid er en mulighed." - citat.

En af de ting, som gjorde bogen ekstra god for mig, var, at jeg ikke kunne regne slutningen ud med det samme. Jeg flakkede fra den ene teori til den anden, og det var et ligeså stort puslespil for mig, som det må have været for politiet, der skulle opklare sagen. Det var nervepirrende og interessant, og jeg synes, at det er et ret gennemtænkt plot. Karen M. McManus formår at holde sin læser fanget fra start og til slut, og så hungrer man efter mere!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar