onsdag den 17. oktober 2018

Bogklub #17 - "The Surface Breaks" af Louise O'Neill

The Surface Breaks Louise O'Neill
The Surface Breaks Louise O'Neill
The Surface Breaks Louise O'Neill

Jeg er, som tidligere nævnt, medlem af en bogklub. Vi mødtes fredag den 28. september hjemme hos Rikke til noget aftenhygge. Her spiste vi indisk til aftensmad, mens vi drak vin, efterfulgt af snacking, som vi gør det bedst. Vi talte om månedens bog, der var "The Surface Breaks" af Louise O'Neill (læs min anmeldelse af bogen).

Vi var meget enige om den feministiske vinkel og tematisering af hele bogen, men med lidt blandede holdninger til, hvorvidt det fungerede i praksis eller ej. Første halvdel af bogen var den umiddelbart bedst skrevne og fineste del, hvortil bogen senere hen måske mister lidt af sin glans. For holder man med nogen til sidst, når alle er så sort/hvide? Det diskuterede vi frem og tilbage, og det åbnede op for yderligere refleksion. Derudover snakkede vi også om, at havfruefortællingen hælder mest til Disney-versionen end versionen skrevet af H. C. Andersen.

Næste gang har vi planlagt at læse "Jeg er faret vild" af Gayle Forman, da forfatteren deltager i dette års Bogforum (se mit program). Så kan vi lige nå at læse den, snakke om den, for derefter at høre forfatteren fortælle om den - og muligvis også få signeret vores bøger.

Hvis du har lyst, så kan du også følge lidt med i vores bogklub på vores hashtag #bedstebogklub på de sociale medier.

2 kommentarer:

  1. Ih, det var sådan en hyggelig læseklubsaften <3 Og jeg glæder mig til at se forfatteren på Bogforum!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var det virkelig! Det gør jeg også <3

      Slet