mandag den 21. maj 2018

Er der overhovedet nogen, der stadig læser blogs?


Allerførst svarer jeg lige selv på spørgsmålet: Ja. Ja selvfølgelig er der det! Når det så er sagt, så havde jeg en interessant samtale her sidst, hvor vi diskuterede, hvorvidt blogmediet er på vej ud. Blogmediet er på sin vis stadig stort, og der er som sagt folk, der stadig læser med... men min vurdering er, at læsertallene langsomt daler. Mange bloggere, som jeg følger, er gået over til udelukkende at 'blogge' på Instagram: billeder og kort caption. Endda flere af de bogbloggere, jeg kender, leger med tanken om at droppe deres blog helt til fordel for Instagram - for hvem gider at klikke ind derfra og så til en blog for at læse?

Er blogmediet yt?
Jeg læser selv mange blogs, og jeg er kæmpe fan af blogmediet generelt, men jeg mærker frygten lidt. For hvor længe kan det være 'in' at følge med i blogs? Er der stadig folk, der vil have lange beskrivelser, forklaringer og debatter i et indlæg, eller er det simpelthen nok at lave en post på Instagram? Jeg skal være ærlig og sige, at jeg selv har overvejet det. Det ville være den 'nemme' løsning - udelukkende at bruge Instagram. Desværre er jeg bare så glad for at kunne skrible en masse og vise flere billeder på en gang (jeg bryder mig ikke om Instagrams 'flere billeder'-funktion), og det kan jeg her på bloggen.

Manglende inspiration..
Når inspirationen svinger gevaldigt, så får de ovenstående tanker mig til at overveje at stoppe bloggen helt. Jeg blogger selvfølgelig også for min egen skyld, men hvis der ingen læsere er tilbage, hvor sjovt er det så i sidste ende? Jeg bruger enormt meget tid på bloggen, når den er aktiv, og selvom det svinger i perioder, så tager et indlæg som regel et par timer at producere - ikke kun tekstproduktion, men også billeder, redigering osv. Så hvis der alligevel ikke er nogen til at se resultatet, kører jeg så ikke bare i tomgang?

.. Og alligevel prøver jeg at vende den rundt og tænke, at så længe man har noget interessant at fortælle, så skal der nok være nogen, der lytter og følger med (forhåbentlig). Jeg kan bare godt se på mine egne besøgstal, at jeg vist har peaket i min blogkarriere, og nok ikke skal forvente at komme så højt op igen - sådan lige umiddelbart. Jeg ved heller ikke, hvad der skulle til - udover den kontinuerlige aktivitet, som sagtens kunne blive bedre. For jeg deler allerede meget af mig selv herinde, og så snart jeg har noget relevant indhold, så rammer det bloggen. Jeg blogger ikke 'bare' for at skrive noget - som regel skal der være en mening med at dele.

Mit blogunivers
Jeg synes i hvert fald selv, at jeg blogger ret bredt for at vise mit univers. På bloggen kan man læse alle mine boganmeldelser (og der er også et par teateranmeldelser), men jeg skriver også om bogmesser, forfatterarrangementer og andre litterære oplevelser, som jeg deltager i. Derudover skriver jeg generelt om events og blogevents, da jeg er helt tosset med dem, og så viser jeg lidt af mit magiske Odense, når lejligheden byder sig. Til tider er der også personlige tankemylder og anbefalinger. Hver måned er der selvfølgelig link-kærlighed, en månedlig opsummering, og når jeg har leget turist eller været ude at rejse, så sender jeg et virtuelt postkort. I den nærmeste fremtid vil jeg implementere noget helt nyt, som jeg også glæder mig til at dele med jer...

Hvordan skal bloggen overleve?
Så hvad er der egentlig at gøre, hvis man gerne vil holde bloggen i live? Du må meget gerne dele nogle tips eller tanker, og lad mig endelig vide, hvad du synes, jeg gør godt, hvad der kunne være bedre, og eventuelt hvad du gerne vil se mere/mindre af på bloggen i fremtiden. Hvis du ikke har lyst til at smide en offentlig kommentar, så er du også mere end velkommen til at sende mig en mail på Rikkestavski@gmail.com - og jeg ved godt, at det kræver lidt indsats fra din side, men hvis du bare har en lille smule interesse i mit univers, så vil jeg hjertens gerne høre dine tanker. Du er også velkommen til at skrive en besked til mig på Instagram, hvis det er nemmere. På forhånd tak!

20 kommentarer:

 1. Jeg elsker at se fine bogbilleder og lignende på instagram, men hvis jeg vil læse en anmeldelse foretrækker jeg at læse det på en blog. Jeg synes ikke instagram egner sig godt til lange tekster. Men jeg kan godt følge dig i at mere og mere rykker over til andre medier. Alt skal helst være let idag, da alt er let tilgængeligt, så det samme gælder selvfølgelig anmeldelser. Det kan være jeg bare er lidt gammeldags ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar! Hvor er jeg glad for at høre, at der stadig er nogen, der foretrækker det på den gammeldags måde :D

   Slet
 2. Åh jeg er altså fan af blogs, for jeg elsker det skrevne ord <3
  Instagram siger mig ikke ret meget, så jeg håber inderligt, du bliver ved med at blogge <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar! Jeg er nemlig også selv så glad for ord :)
   Jeg er glad for, at du følger med. Tak for dig <3

   Slet
 3. Når jeg læser blogs - særligt bogblogs, så holder jeg mest af, at læse refleksioner af bogens indhold og eventuelt lidt analyse af tema, karakter eller andet, som fangede eller ikke fangede anmelderen. Hvis jeg læser andet end bogblogs (hvilket er meget lidt, da alt andet slet ikke interesserer mig med mindre, at jeg kender bloggeren), så er det mest yoga, andet sport og måske en lille smule om oplevelser.
  At læse anmeldelser på Instagram syntes jeg bliver lidt fesen, og teksterne bliver ofte for lange, og så jeg scroller videre.
  Jeg elsker, at blogge og det er altid skønt, når nogen læser med, men jeg gør det også for, at jeg så selv bedre kan huske de bøger, som jeg læser. Dog tror jeg ikke helt på, at blogs uddør da der altid er nogen (fx mig) som ønsker mere end blot en hurtig og lidt overfladisk anmeldelse, som jeg er bange for, at anmeldelserne på Instagram hurtigt kan blive til.
  Det, som jeg selv kan gøre meget bedre er, også som du skriver, at blogge mere kontinuerligt da flere læsere og besøgende så også kommer - tænker jeg. Og ellers at anmelde oplevelser eller bøger, som falder lidt uden for mainstream kan måske også gøre en forskel?
  Et godt indlæg søde! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar! Jeg har det nemlig på samme måde med anmeldelser på Instagram: hvis de bliver for lange, så læser jeg dem ikke. Så vil jeg altså meget hellere klikke forbi en blog og læse det.

   Tak <3

   Slet
 4. Dine tanker omkring det "at blogge" og spørgsmålet om hvorvidt blogmediet er på vej ud er spot on!
  Personligt er jeg svært glad for at anmelde bøger på min blog, men jeg er også meget bevidst om, at den til tider kan stå meget stille, hvilket godt kan påvirke læsertallet. For mig er det bare vigtigt at jeg blogger af lyst og ikke af pligt. Hvis det først bliver en pligt, så tror jeg ikke jeg er med mere.
  Med hensyn til Instagram, er det også et medie jeg er ret vild med. Dog kun til kortere tekster. Jeg tror ikke jeg nogensinde kommer til at anmelde bøger der. Det synes jeg simpelthen ikke tekstfeltet egner sig til.
  Jeg synes i øvrigt at din blog er en af de mest alsidig blogs jeg følger, og jeg er VILD med den :-) Bliv ved, jeg tror vi er mange der ikke forsvinder lige foreløbig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar! Og mange tak.
   Jeg er enig med dine tanker omkring Instagram: dejligt medie, men jeg tror heller ikke, at jeg ville kunne 'nøjes' med det.

   Tusind tak for dine fine ord, og fordi du følger med <3

   Slet
 5. Hvor meget arbejde lægger du i din SEO?
  For med god SEO behøver du ikke blogge så ofte 2-4 indlæg om måneden er nok.
  SEO kan virke vildt uoverskueligt, men med få nemme midler kan du forbedre den voldsomt.

  Blogmediet er ikke dødt, det skal bare følge med udviklingen. Din side skal se moderne ud og være nem at navigere. Og så skal du kæmpe om pladsen på Google med næb og kløer, for at holde trafikken.

  Brug Yoast SEO på selve bloggen, det er nemt at bruge og giver dig nemme tips til bedre SEO og læsbarhed.
  Jeg kan anbefale Spot On Live, som analyseværktøj. Det giver dig et hurtigt overblik over din sides ranking på specifikke søgeord og overordnet.

  Hvis du har brug for hjælp spørger du bare 🙂

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar!

   Indrømmet kunne jeg sagtens lægge mere tid i min SEO, men så vidt jeg ved, så er der ikke redskaber til det via blogger? :o
   Jeg har i hvert fald taget sådan et SEO-kursus, og der var det primært Wordpress og deres plugins, som vi fik tilgang til (hvilket jeg desværre ikke kan bruge til så meget).

   Slet
 6. Jeg tror ikke jeg kommer til at opgive at blogge. Jeg kan alt for godt lide at skrive de længere anmeldelser og tage fat på ting jeg synes er vigtige og det kan bare ikke på samme måde på Instagram. Om der er nogen der læser det? Tja, måske - men skriver man ikke mest for en selv? Og så længe det er sjovt og man kan lide det, så skal man vel blive ved, ikke? Det gør jeg i hvert fald :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar! Det er altid godt at høre, at de bloggere man følger, vil blive ved med at blogge :)

   Slet
 7. Altså problemet med Instagram er at indlæg hurtigt forsvinder i mængden.
  Så hvis folk laver boganmeldelser eller opskrifter f.eks. så er det ikke særlig handy med Instagram.

  Jeg foretrækker helt klart blogs til sådan nogle ting :)
  Der bliver jeg nok aldrig fan af Instragram stilen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar! Det har du helt ret i.. Det er ikke så 'praktisk' på Instagram som en blog, hvor man også kan gå tilbage og søge f.eks. :)

   Slet
 8. Instagram kan bruges til mange ting, men jeg synes personligt anmeldelser, opskrifter og lignende hører til på en blog. Det er langt mere overskueligt og de forsvinder ikke i mængden af irrelevante billeder.

  Men jeg kan sagtens følge din tankegang og jeg tror desværre med tiden, at blogs forsvinder. Jeg har svært ved at se hvad, der kan redde dem, men måske skal man ændre tankegangen, tilgangen og fornye blogger-universet.

  Jeg synes du gør det godt og jeg elsker hvor alsidig din blog er <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar! Det er jeg helt enig med dig i :)

   Det kan være, at der kommer et eller andet på et tidspunkt, som kan være med til at redde det hele. Nu må vi se.

   Tusind tak og tak fordi du følger med <3

   Slet
 9. Super vigtigt og fint indlæg, Rikke! Jeg tror bestemt, at det er nogle overvejelser, som fylder hos mange bloggere. De fylder i hvert fald hos mig. Jeg savner lidt interaktionerne fra andre og det fællesskab, der tidligere har været, så derfor laver jeg en Michael Jackson og starter med mig selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak!
   Jeg er helt enig. Det der savn kan mærkes!

   Slet
 10. Jeg håber aldrig, at du holder op med at blogge, Rikke. Selvom jeg er (for) dårlig til at kommentere, nyder jeg at følge med i dit liv herinde.
  Når det er sagt; forstår jeg virkelig godt dine frustrationer. The struggle is real.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød! Tusind tak <3

   Haha ja. Lidt first world problems, men alligevel ;)

   Slet