fredag den 20. april 2018

Bogbloggerevent - Realisme i YA-litteratur


Lørdag den 14. april hoppede Simone og jeg på et tog til København. Vi havde nemlig tilmeldt os et bloggerevent om realisme i YA-litteratur (bedre kendt som ungdomsbøger), som blev afholdt af Julie i lokaler hos Forlaget Carlsen/CarlsenPuls. Jeg tror, at vi var omkring 20 tilmeldte, og der var både bloggere og instagrammere, der alle har det til fælles, at de interesserer sig for bøger.


Julie startede med at byde velkommen, og herefter begyndte det stramme - men interessante - program for dagen. Allerførst lyttede vi til forfatterne Caroline Ørsum og Camilla Wandahl ("Et stykke af månen"), der fortalte om, hvordan det er at skrive realistisk ungdomslitteratur, om deres skriveprocesser, og generelt hvilke tanker de gør sig om genren. De fortalte også om deres samarbejde med redaktører og andre forfattere, og selvom de lige har udgivet en novellesamling sammen, så er de også i gang med at skrive en roman sammen. Den glæder jeg mig til at læse!

Efter en kort pause kom Nanna Nøhr forbi fra Høst&Søn, hvor hun fortalte om at være redaktør på realistisk ungdomslitteratur. Både i forhold til de danske udgivelser, hvor der generelt er en del redigeringsarbejde med manus, men også i forhold til de udenlandske udgivelser, hvor hun ikke decideret kan rette i fortællingen på samme måde. Jeg finder redaktør-arbejde utroligt spændende, og det er altid fascinerende at høre om - især fra Nanna, som fortalte så passioneret omkring det.

Så blev det tid til, at forfatter Ditte Wiese ("Provinspis") og redaktør Kaya Hoff skulle snakke om rå ungdomslitteratur - for kan det blive for råt? Det var så givende både at høre forfatterens tanker bag det - især i forhold til skriveprocessen og målgruppen - men også redaktøren, der skal antage eller vrage et manus. Umiddelbart var de enige om, at de ikke kunne blive for råt, men alt skal selvfølgelig skrives med måde - det skal ikke være råt bare for at være råt.

Til allersidst afslørede Christian Bach, der er forlagschef hos Carlsen, de kommende YA-udgivelser i 2018. Der er mange spændende bøger i vente - både fra kendte danske forfattere, men også fra store udenlandske forfattere. Jeg glæder mig til så mange af deres bøger, og jeg kan kun sige; glæd jer!

(Dette billede er venligst lånt af Kathrine)

Alt i alt var det en herlig dag i godt selskab, og det var nogle virkelig inspirerende oplæg. Jeg får altid lyst til at gå hjem og skrive en bog efter at høre passionerede forfattere, og samtidig så prikker redaktørerne til min forlagsdrøm, der også kribler indeni mig. Jeg savnede dog, at der var sat tid af til at tale med mine medbloggere, da det er så sjældent, at vi er samlet - men det må blive en anden gang.

Jeg fik en goodiebag med hjem, og der skal lyde en tak til de sponsorer, der har hjulpet til i forbindelse med eventet:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar