lørdag den 10. marts 2018

Teater: "Forbrændt"

Den moderne tragedie "Forbrændt" blev opvist af Odense Teater i Teatersalen/ODEON. Jeg var inde og se stykket tirsdag den 6. marts. 


Jeg vidste ikke ret meget om stykket, inden jeg begav mig ind til forestillingen - men jeg havde hørt gode ting. En moderne tragedie, der skulle være poetisk, barsk og rørende, og jeg endte med at blive positivt overrasket. Stykket var nemlig alt det og mere til - og så handlede det om så meget smerte og håb på samme tid.

Stykket handler om tvillingerne Jeanne og Simon, der har mistet deres mor. Men deres mor havde mange hemmeligeheder, og hendes sidste ønske var, at tvillingerne skulle tage på opdagelsesrejse i hendes - og deres egen - historie. De bliver efterladt fulde af spørgsmål og vrede, og tvillingerne ender med at tage på hver deres rejse, som leder dem til morens hjemland...

Det var et virkelig tankevækkende og rørende stykke. Jeg havde slet ikke regnet plottet ud, og slutningen kom derfor som et chok for mig. På en poetisk og tragisk måde får vi løst hemmelighederne, og hele historien udfolder sig for publikum. Jeg var vild med, hvor moderne stykket var, og hvor samtidsrelevant det er - og jeg ville ønske, at stykket stadig blev opført, så flere kunne se det.

(Billederne er pressefotos fra Odense Teater)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar