torsdag den 8. marts 2018

"Godnathistorier for rebelske piger" - Francesca Cavallo og Elena Favilli

Godnathistorier for rebelske piger af Francesca Cavallo og Elena Favilli
Godnathistorier for rebelske piger af Francesca Cavallo og Elena Favilli
Godnathistorier for rebelske piger af Francesca Cavallo og Elena Favilli
Original titel: Storie della buonanotte per bambine ribelli - Forfatter: Francesca Cavallo og Elena Favilli - Forlag: People'sPress - Sidetal: 212
Anmeldereksemplar fra People'sPress.

"100 fortællinger om 100 exceptionelle kvinder fra hele verden, der har drømt stort og har bidraget til at gøre verden til et bedre sted. Godnathistorier for rebelske piger genopfinder eventyret og inspirerer piger overalt til at gå efter deres drømme. Mød Kleopatra, Astrid Lindgren, Coco Chanel, Aung San Suu Kyi, Michelle Obama, Malala, Marie Curie og mange flere enestående kvinder med exceptionelle liv."

Det her en helt igennem fantastisk bog, der burde læses af alle! Den indeholder 100 fortællinger af 100 helt exceptionelle seje kvinder, og den giver virkelig et positivt boost til ens hverdag. Kvinderne, som er repræsenteret i bogen, er spredt bredt gennem tiden, rent geografisk, erhvervsmæssigt, og der er historier om litterære forbilleder, innovative kvinder indenfor videnskaben, sportskvinder, aktivister, politikere - og generelt bare kvinder, det tør gå benhårdt efter det, de drømmer om - uanset konsekvenserne.

Kvinderne er både kendte og ukendte, og for at nævne nogle af de kendte, så læste jeg blandt andet om Astrid Lindgren, Brontë søstrene, Coco Chanel, Frida Kahlo, Hillary Clinton, Jane Austen, Michelle Obama, Maya Angelou, Virginia Woolf og Yoko Ono. De er alle sammen forskellige og fra forskellige tidsperioder, men de er så beundringsværdige alle sammen på hver deres måde. Jeg har kun rosende ord om denne bog - og jeg anbefaler dig på det varmeste at læse den!

""Jeg er helt bevidst om farerne. Jeg gør det, fordi jeg vil gøre det. Kvinder skal forsøge at gøre de samme ting, som mænd har forsøgt. Hvis de mislykkes, skal deres mislykkede forsøg tjene som en udfordring for andre."" - citat.

For at gøre hele herligheden endnu bedre, så er der 60 forskellige kunstnere fra verden over, der har portrætteret kvinderne i bogen. Tegningerne er derfor forskellige, og de er tilpasset de omtalte kvinder, så de passer til deres helt særlige fortælling. Bogen er noget særligt, og det, at der også er et lille portræt og et citat fra den omtalte kvinde, var bare prikken over i'et. "Godnathistorier for rebelske piger" er helt perfekt, og den har givet mig en varm følelses indeni, der brænder, og minder mig om, at kvinder kan nå deres drømme - uanset hvor store de er.

2 kommentarer:

 1. Meget velvalgt bog til dagen i dag :-)
  Elsker i øvrigt titlen og konceptet for bogen!


  Mvh.
  Den lille Bogblob

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke? :D Jeg synes, at det var så oplagt!

   Slet