mandag den 19. februar 2018

"Stenløvens brøl" (Krøniken om Morika #3) - Sidsel Sander Mittet

Stenløvens brøl af Sidsel Sander Mittet
Stenløvens brøl af Sidsel Sander Mittet
Original titel: Stenløvens Brøl - Forfatter: Sidsel Sander Mittet - Forlag: Forlaget Facet - Sidetal:464
Gave fra Forlaget Facet.

Læs også anmeldelsen af Krøniken om Morika #1: "Sandsnogens bid" og Krøniken om Morika #2: "Solbiens brod"

"Sandsnogens by er faldet, hilaerne er splittet af interne stridigheder, og morikanerne er på fremmarch med den skånselsløse Iton i spidsen. Midt i konflikten står Itua, den tidligere morikanske adelskvinder, der nu er kriger, og Kraftkrigeren, Aaton, som har brudt med sit folks traditioner og tabuer. Flugt er ikke længere en mulighed. Begge må de indtage deres roller og samle hilaerne i den kamp, der kommer til at forme landets fremtid."

Jeg er, og bliver, en evig fan af Sidsel Sander Mittet. Hun gør det gang på gang – formår at skabe en enormt spændende, relevant og hjerteskærende fortælling. Vi har fuldt Itua og Aaton så længe nu, og i denne bog får vi sat en stor og meningsfuld sløjfe på til allersidst. Der er nogle virkelig vigtige budskaber, vendinger og pointer i historien, som vi kan lære meget af i vores verden, selvom fortællingen er fantasy.

Undervejs i romanen lærte jeg endda at holde af karakterer, som jeg aldrig troede, at jeg ville kunne lide – Byroon og Zita f.eks. – men også Friia, der egentlig er god nok, når man lærer hende lidt bedre at kende. Derudover er der min evigt voksende kærlighed til både Likuu og Elvon, men det er vist også bare mig. Mit hjerte blev dog også knust undervejs, hvilket gør lidt nas, men jeg har fuld respekt for, at historien tager den drejning, som den gør. Det er mere realistisk i forhold til historien, så det affinder jeg mig med.

””Du er ikke født til fred. Hvis min måde at gøre tingene på forsvinder, er der kun din måde tilbage. Du må hjælpe dit folk. Tag kæden.”” - citat.

Jeg håber sådan, at disse bøger bliver filmatiseret en dag. Ikke fordi at de ikke er gode nok som bøger, men fordi det ville være så storslået, og jeg vil gerne dele hele Morika-universet med alle! Der er så mange unikke beskrivelser, detaljer, sange/digte og sagn, der bare venter på at blive udforsket. Jeg har virkelig nydt, at historien om Morika fik lov til at udfolde sig endnu mere i denne krønnike. Det er simpelthen et af mine yndlingsuniverser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar