fredag den 23. februar 2018

"Simon vs. verdens forventninger" - Becky Albertalli

Simon vs. verdens forventninger af Becky Albertalli
Simon vs. verdens forventninger af Becky Albertalli
Original titel: Simons vs. the Homo Sapiens Agenda - Forfatter: Becky Albertalli - Forlag: Høst&Søn - Sidetal: 250
Gave fra Rosinante&co.

"Simon, 16 år, er bøsse, men han er ikke helt parat til at erkende det over for familie eller venner. Der er i forvejen så mange forventninger til, hvad man skal, når man er ung! Men så falder en af Simons e-mails i de forkerte hænder, og han risikerer, at han ikke selv kan vælge, hvornår han skal springe ud. Samtidig er han forelsket i en, han ikke ved, hvem er."

Når jeg tænker tilbage på den her bog, så smiler jeg. For den er sød, og den har virkelig alt det, som en ungdomsroman bør indeholde i min optik. Der er gode oplevelser med både venner og familie, men der er også hverdagsagtige konflikter, der skal løses, og et kæmpe problem - at nogen ved, at Simon er homoseksuel, men at han ikke selv er sprunget ud endnu. Den viden (og magt) om andre mennesker bør ingen lege med...

Det var så interessant at følge Simons e-mail-samtaler med den mystiske "Blue", samtidig med at han lever et liv i den rigtige verden ved siden af. Jeg kunne alt for godt relatere til dét at forelske sig i en, man faktisk ikke helt aner hvem er, over internettet. Derudover er Simon en virkelig skøn karakter, og hans reaktioner i de forskellige situationer er bare lige i skabet.

"En lille sidebemærkning: Burde alle ikke skulle springe ud? Hvorfor er det lige hetero, der er standardindstillingen? Det burde være et krav at skulle erklære sig til den ene eller den anden side, og det burde være super pinligt at skulle fortælle, at man var straight, bøsse, biseksuel eller whatever. Siger det bare." - citat

Som tidligere nævnt manglede der ikke som sådan noget i romanen, men jeg var ikke blæst bagover. Det var en god historie, og jeg glæder mig enormt meget til at se filmatiseringen, men den rørte ikke mig ikke helt inde i hjertet. Dog er den absolut anbefalelsesværdig, og hvis du endnu ikke har fået den læst, så kan du snildt nå det i tide, inden filmatiseringen rammer biograferne! Læs, læs, læs!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar