fredag den 26. januar 2018

Magiske Odense: "Arkaden Food Market"

Arkaden Food Market Odense
Arkaden Food Market Odense

"Magiske Odense" er en indlægsserie, der tager udgangspunkt i mit liv og min færden i det eventyrlige Odense. Det vil indeholde anbefalinger af finurlige og bemærkelsesværdige steder, der er værd at besøge og eventuelle tips, der medfølger med sådan en henvisning. Det kan være alt lige fra sanseoplevelser, til smagsoplevelser eller bare steder, du bliver nødt til at vide eksisterer i den skønne by.

Det meste af sidste år var der snak om, at Arkaden Food Market ville åbne i hjertet af Odense. De havde officiel åbningsdag den 8. december, men eftersom den måned var ret travl for mig, så besøgte jeg dem først for nyligt. Jeg var jo ret begejstret for Storms Pakhus, og de har nogenlunde samme koncept - boder med forskellig mad, men man kan spise det hele samlet - så jeg var ret spændt på, om det var noget værd...

Arkaden Food Market Odense
Arkaden Food Market Odense

Udover at være fælles om maden med udbud af forskellige boder, så stopper sammenligningen også dér - begge steder er altså noget specielt hver for sig. Der er en helt særlig stemning i Arkaden, som er lidt mere fin og formel, selvom der selvfølgelig er plads til alle slags mennesker. Priserne er lidt dyrere her, da det hele ikke 'bare' er street food, men mængde og pris hænger dog ofte sammen.

Der er 26 forskellige boder, hvor 3 af dem er barer, som Arkanden selv bestyrer. De resterende 23 boder er drevet af andre erhvervsdrivende folk. Her er boderne også koordineret sådan, at der ikke er noget af det samme, men hver bod har hver især noget unikt og særligt i forhold til deres valgte nationalitet, tradition, kultur eller lignende. De har alt lige fra sushi, pasta og nachos til fish&chips, burger og boller i karry - så der burde være noget, alle kan lide!

Arkaden Food Market Odense
Arkaden Food Market Odense

Jeg havde fornøjelsen af Kristines selskab, da jeg var derhenne, og vi delte mad fra tre forskellige boder:

l'Cobert de CANblau - Tapas-tallerken med 4 retter: Potatas bravas, miniburger med skinke, dybstegte tigerrejer med parmesan, sortfodsskinke på ristet brød.

Skøn autentisk spansk tapas! Jeg er generelt fan af tapas, og dette var ingen undtagelse. Det smagte ret godt, og det er en perfekt dele-tallerken. Der var dog ret meget sortfodsskinke i forhold til brødet, men hellere for meget end for lidt.

Mormors Køkken - Tarteletter: Tarteletter, kylling og asparges.

Det er meget få retter af dansk mad, jeg virkelig elsker, men tarteletter er én af dem. Disse var overraskende gode, og næsten ligeså mums, som dem jeg får hos min egen familie. Derudover har de også boller i karry, hvis man er til det. Dette sted er også et lidt billigere alternativ af de mange boder.

Hungry Dane - Burger med oksekød og fritter: Burgerbolle, salat, dressing, ost, oksekød og fritter.

Utrolig lækre burgere, hvor alt kødet er tilberedt sous-vide confit. Man kan vælge mellem okse, kylling eller gris - og udover at kødet er lavet i deres egen saft, så får det også tilsat frisk ande confit, der giver det en helt særlig smag. Man kan tilvælge normale fritter eller søde fritter, men uanset hvad, så er burgeren en smagsoplevelse i sig selv. Jeg har simpelthen ikke smagt andre burgere i byen, der minder om den.

Arkaden Food Market Odense

Arkadens formål er at opfordre til fællesskab og delemad, og jeg synes også, at de lægger rammerne for et sted, hvor der er plads til alle. I fremtiden kan man også forvente flere events og arrangementer hos dem, hvor det især er maden, de gerne vil have i fokus. For dem er det nemlig maden og fællesskabet, der er det essentielle - og den tankegang kan jeg ret godt lide. Derudover bestræber de sig også på at have forholdsvis billige drikkevarer, så man kan nyde en lille én eller to - uanset om det er er weekend eller ej.

Arkaden Food Market ligger på Vestergade 68, 5000 Odense C.
Læs mere om stedet, åbningstider og lignende på deres hjemmeside lige her.

2 kommentarer:

  1. Det må jeg prøve snart. Lyder virkelig alletiders! ♡ Odense!

    SvarSlet
    Svar
    1. God fornøjelse - der er så meget at vælge imellem!

      Slet