tirsdag den 5. december 2017

"Valget" - Sarah Engell

Valget af Sarah Engell
Valget af Sarah Engell
Original titel: Valget - Forfatter: Sarah Engell - Forlag: CarlsenPuls - Sidetal: 349
Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls.

"18-årige Xenia er godt på vej til at blive frontfigur for Etisk Parti, hvor hun både kan få indfriet egne ambitioner og forhåbentlig gøre den forskel i verden, som hun brænder så meget for. Men da hun møder en lille pige, der er flygtet alene til Danmark, bliver hun sat i et svært dilemma, for det viser sig hurtigt umuligt at vælge både succes og samvittighed. Situationen spidser til, og tidspunktet, hvor hun må træffe et valg rykker tættere på."

Den her bog er uden tvivl en af de bøger, du bare bliver nødt til at læse - og gerne snart. Den er så skræmmende relevant, virkelighedstro og spændende - og den sætter enormt mange tanker i gang. Vi følger Xenia, hendes liv og hendes involvering i politik, og hele romanen sætter flygtningedebatten på en spids - skal vi hjælpe flygtninge, og hvis ja, hvem, hvor mange, hvordan og hvorfor?

Det eneste, som jeg kan sætte en finger på ved denne virkelig gode roman, er, at Sarah Engell har en bestemt fremgangsmåde med hendes slutninger - som jeg også har snakket lidt med hende om tidligere. Det er ikke altid, at jeg er enig i, hvordan historierne ender, men jeg har respekt for, at hun gør, hvad hun føler er det rigtige - også selvom jeg måske gerne ville have lidt mere skribleri og forklaring.

"Før Røde Kors oprettede Tryghedszonen, klagede togpassagererne over, at deres spadseretur gennem Hovedbanegården blev forstyrret af mennesker, der lå og sov. De klagede over, at billederne fra fjernsynet pludselig lå dér, hvor de ikke kunne slukke for dem."

Sarah Engell er den ukronede dronning af social realisme herhjemme, og jeg ville ønske, at jeg kunne skrive historier som hende. Hun har et unikt talent, og det er en fornøjelse at læse alt, hvad hun har skrevet og arbejdet med. Man kan tydeligt fornemme, at det er gennemarbejdet og researchet, og endnu en gang formår hun at portrættere et relevant dilemma i dagens Danmark. Jeg glæder mig sådan til at se, hvad hun har i ærmet til næste roman!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar