onsdag den 8. november 2017

"Milk and Honey" - Rupi Kaur

milk and honey af rupi kaur
milk and honey af rupi kaur
milk and honey af rupi kaur
Original titel: Milk and Honey - Forfatter: Rupi Kaur - Forlag: Createspace - Sidetal: 204

"Milk and honey is a collection of poetry and prose about survival. It is about the experience of violence, abuse, love, loss, and femininity. It is split into four chapters, and each chapter serves a different purpose, deals with a different pain, heals a different heartache. milk and honey takes readers through a journey of the most bitter moments in life and finds sweetness in them because there is sweetness everywhere if you are just willing to look."

Denne digtsamling har fået så meget ros på de sociale medier, og jeg havde egentlig besluttet mig for, at jeg ikke ville læse den - men så blev jeg alligevel nysgerrig, og der gik ikke mange minutter fra, at jeg havde købt den, til at jeg havde næsen begravet dybt i den. Jeg er vild med, at den er delt op i fire sektioner, der hver omhandler noget forskelligt, da det gav en slags rød tråd, selvom digtene læses individuelt.

Jeg har det lidt ambivalent med den; Det var cirka 50% af digtene, der ramte mig hårdt i maven, fik mit hjerte til at gå i stå og frembragte tårer på mine kinder - men så var der også cirka 50% af digtene, som var lidt for sexualiserede til min smag eller alt for simple, og som trak bogen en anelse ned. Som samlet helhed var jeg dog positivt overrasket, og de digte, der berørte mig, sidder der faktisk endnu - og det skal digtsamlingen have stor ros for!

"he placed his hands
on my mind
before reaching
for my waist
my hips
or my lips
he didn't call me
beautiful first
he called me exquisite

- how he touches me"  - citat.

Det gik op for mig, at jeg faktisk har set og læst nogle af digtene på nettet før, og der er også nogle af dem, som allerede er blandt mine yndlingsdigte. Der er også små illustrationer til nogle af digtene, og de taler også ofte for sig selv. På en eller anden måde mindede denne digtsamling mig også lidt om "Love & Misadventure", som er skrevet er Lang Leav, men bare med en lidt mørkere undertone. Digtsamlingen efterlod mig en anelse tom og eftertænksom, men sådan er det ofte med digte, synes jeg.

2 kommentarer:

 1. Jeg havde det meget på samme måde. Antal af gange jeg har set digtsamlingen citeret på Tubmlr er lidt overdrevet.
  Der var nogen digte som var virkelig smukke, men en stor del var bare sådan blah.
  Dog var det de 5% af de gode digte som gjorde, at jeg er glad for at jeg købte digtsamlingen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det nogenlunde på samme måde - selvom jeg nok faldt for lidt flere digte, så var der stadig en del, som var lidt meh.

   Slet