søndag den 29. oktober 2017

Magiske Odense: "Storms Pakhus"

Storms Pakhus Odense
Storms Pakhus Odense

"Magiske Odense" er en indlægsserie, der tager udgangspunkt i mit liv og min færden i det eventyrlige Odense. Det vil indeholde anbefalinger af finurlige og bemærkelsesværdige steder, der er værd at besøge og eventuelle tips, der medfølger med sådan en henvisning. Det kan være alt lige fra sanseoplevelser, til smagsoplevelser eller bare steder, du bliver nødt til at vide eksisterer i den skønne by.

Allerede tilbage i foråret blev der snakket om, at der skulle åbne et sted til street food her i Odense. Den 1. september blev den officielle åbningsdag for Storms Pakhus, og jeg var så spændt, at jeg faktisk også deltog i deres føråbning. Jeg prøvede street food på papirøen, da jeg var i København i sommers, og jeg håbede sådan på, at Storms Pakhus kunne leve op til de forventninger...

Storms Pakhus Odense
Storms Pakhus Odense
Storms Pakhus Odense
Storms Pakhus Odense

Jeg har efterhånden besøgt Storms Pakhus et par gange - og jeg er virkelig fan! Det gør også, at jeg kan give en del anbefalinger videre til jer allerede nu. Hvis I ikke har besøgt stedet, så kan det klart anbefales. Priserne for et måltid mad, der gerne skulle mætte, ligger i prislejet 50-75kr for frokost og 75-125kr for aftensmad. 

Det nye madmekka ligger cirka 5 minutters gang fra banegården, og når alle boderne er på plads, så er der 24 forskellige madboder. De har koordineret boderne sådan, at hvis to forskellige steder f.eks. sælger thailandsk mad, så er der forskellige retter ved hver bod. Der er altså meget blandet og varieret mad, som dækker mange forskellige nationaliteter - blandt andet Danmark, Italien, Indien, Thailand, Vietnam og Venezuela. Mange af boderne sætter stort fokus på at bruge lokale råvarer – og selvfølgelig også bruge dem efter sæson, derfor kan retterne også variere.

Storms Pakhus Odense
Storms Pakhus Odense
Storms Pakhus Odense
Storms Pakhus Odense

Storms Pakhus er dog meget mere end bare street food. I den bagerste hal kan man finde kreative værksteder, og når alle pladserne er besat, så vil der være 10 forskellige. Allerede nu kan man finde en keramiker og en klassisk barber dér. Derudover er der også torvesalg udenfor, hvor man kan købe frisk frugt og grønt, samt varer fra lokale landbrug, en fiskebil og et sted, der sælger blomsterbuketter. Storms Pakhus bestræber sig i øvrigt også på at arrangere daglige events for folk i alle aldre, så der altid er liv i hallen og noget at se frem til for gæsterne.
 
Storms Pakhus Odense

Min kæreste og jeg kan sagtens dele mad, så til føråbningen prøvede vi mad fra tre forskellige boder:

Pizza Pazza - Pizza Carbonara: Tomat, mozzarella, æg, lufttørret svinekæbe, skovsyre og parmesan.

De har importeret deres stenovn helt fra Italien, og den giver virkelig pizzaen den perfekte sprøde bund, samt fyldige skorpe. Derudover havde pizzaen den perfekte mængde ost, hvilket gør, at den er blevet en af mine favoritter her i Odense.

Duckie Style - Andefritter: Pommes frites stegt i andefedt med syltede rødløg og agurker, dertil dip.

Perfekt kombination af noget fedtet og noget syrligt - og dippen vi fik, var så god til! Jeg har senere hen smagt deres confiterede andelår, som også varmt kan anbefales - så mums!

Yazzy's Pita - Pita med grillet oksefilet: Marinerede grøntsager med sesam og nigella, iceberg, mynte, persille, humus, syrnet kål, syltede citroner, oksefilet med Yazzy-krydderi, samt cremefraiche og pestodressing.

Det er en af de bedste pitaer, jeg nogensinde har smagt. Den er simpelthen så lækker, og så bestemmer man i øvrigt selv, om man vil have hvidløg eller chili på. De får malet mel specifikt til deres hjemmelavede pitabrød, og det er derfor altid helt friskbagt.

Storms Pakhus Odense

Vi tog selvfølgelig derhen igen efter den officielle åbning, hvor vi igen prøvede mad fra tre forskellige boder:

Masala Corner - Butter Chicken: Indisk ret med ris.

Det er faktisk først for nyligt, at jeg har kastet mig ud i at spise lidt indisk - jeg er nemlig ikke så meget til stærk mad. Den her ret er helt perfekt til sådan nogle som mig - for den er ikke stærk, men smager stadig fint - næste gang skal jeg dog have et naanbrød til!

Joy Street Food - Phad Thai: Nudler, kylling, ærteskud, ramsløg, brøndkarse, svampe og æg.

Den her ret er blevet en af vores favoritter! Den smagte simpelthen SÅ skønt, og det var et glædeligt gensyn, da jeg smagte den igen til et event for nyligt. Joy er derudover så rar og passioneret - og det afspejler hendes mad på en eller anden måde også.

Hotdog Heaven - Dubberman: Krydset svinekødspølse, brød, græsk slaw m. hvidløg, agurk, gulrerødder og grønkål, samt portvin/blomme mayo.

De vælger relativt ofte nye hotdog-varianter, så det er med at tjekke udvalget ud, når man er der. Det er deres egen opskrift på både pølse og brød, og for en, som ikke er så begejstret for hotdogs generelt (mig), så var det en positiv oplevelse!
Storms Pakhus Odense

Jeg var også afsted med Jeanette en dag, hvor jeg havde udvalgt mig én bestemt ting at prøve:

Ohoy Fish and Chips - Fish and Chips: Dybstegt torsk, pommes frites og tartarsauce.

Jeg har aldrig sådan rigtigt spist fish and chips før (medmindre den lille omgang på Grøn tæller?). Faktisk havde jeg udset mig denne bod på et tidligere besøg - men der var der faktisk udsolgt! Så nu fik jeg endelig muligheden for at smage, og det var virkelig godt! Den ret må jeg prøve noget mere.


Hvis man gerne vil gå på udflugt i drikkevarer, så er der rig mulighed for det - der er nemlig 6 forskellige barer. En bar til cocktails, hvor de laver siruppen helt selv, så den kan få den bedste smag, inden den bliver blandet sammen til en cocktail. Her laver de nogle skønne mojitos – og jeg kan især anbefale deres mango-mojito! Til øl-entusiaster er der en bar med specialøl, der er en vinbar, samt en ginbar, hvor man kan prøve forskellige slags gin. Derudover er der to normale barer, hvor man kan købe sodavand, fadøl og mange andre drikkevarer – der er i hvert fald noget til enhver smag.

Storms Pakhus ligger på Seebladsgade 21, 5000 Odense C.
Læs mere om stedet, åbningstider og lignende på deres hjemmeside lige her.

4 kommentarer:

 1. Elsker den her indlægsserie! Man få virkelig et indblik i Odense og når man kun flygtigt har været der får
  Man kun mere lyst til komme tilbage dertil på et tidspunkt ������

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde Nadia! Odense har nemlig så mange fine ting at byde på, som jeg heller ikke selv anede, før jeg flyttede hertil :D

   Slet
 2. Seriøst, elsker Storms! Jeg kommer der alt for tit – men vi bor jo også aaalt for tæt på. Lad os date der, snart! <3

  (I øvrigt er Nico også kæmpe fan af pad thai'en og prøver nærmest aldrig andet. Jeg zapper bare stadig rundt og vil prøve *det hele*)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja lad os det! <3

   Mads og jeg bestræber os også på at prøve mindst en ny ting hver gang :D

   Slet