torsdag den 12. oktober 2017

"Leoniderne" (Spektrum #1) - Nanna Foss

Leoniderne af Nanna Foss Spektrum
Leoniderne af Nanna Foss Spektrum
Titel: Leoniderne - Forfatter: Nanna Foss - Forlag: Tellerup - Sidetal: 541
Gave fra Tellerup.

"15-årige Emilie tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse. Før Emilie får set sig om, har hun trekantede ar i håndfladerne, og hendes skolekammerater begynder at kunne uforklarlige ting. Eller er det bare indbildning? Grænserne mellem drøm og virkelighed viskes ud, og Emilie prøver desperat at undgå at blive en del af kaosset. Men snart må hun indse sandheden. Det er kun et spørgsmål om tid…"

De fleste danske fantasy-læsere er gået amok over den her serie, og jeg har endelig fået læst den første bog. Det er altid noget farligt noget med forventninger, der skal opfyldes, men Nanna Foss har overrasket mig positivt. Hun skriver enormt fængende, og selvom dette kun er første bind i en serie på planlagte 9, så skaber den en rigtig god grobund for en helt fantastisk serie - og der er vist store ting i vente.

Men det ér den første bog i en lang serie, og det kan man også mærke på handlingsudviklingen. Det gør dog ikke så meget, da vi får tid til at lære karaktererne at kende - og jeg fandt både positive og negative sider hos dem alle, hvilket gør dem menneskelige og til at holde af. Alban er især en karakter, som jeg er enormt betaget af, og så varmer han bare mit hjerte. Pi er noget for sig selv, Emilie kan man relatere til, Linus er lidt fjollet og Noah er virkelig interessant - og jeg glæder mig sådan til at lære dem endnu bedre at kende.

"Min billedkunstlærer ryster på hovedet af min sædvanlige motiver. 'For mange sommerfugle, Emilie ... livet er andet end sommerfugle.' Hun vil gerne have mere 'kant', som hun kalder det. Men hvis ens virkelighed er fyldt med kanter i forvejen, har man ikke brug for at genskabe dem på papiret." - citat.

Noget af det, som jeg er rigtigt spændt på ved at fortsætte med serien, er, at det er en ny hovedperson for hver bog. I første bog var det Emilie, og det var en fornøjelse at gå på opdagelse i hendes sind og tanker - jeg er startet på anden bog, hvor vi følger Pi, og hun er helt anderledes. Hver bog skal derfor fange en bestemt karakter, og man skal kunne mærke, at det er en anden person end den forrige - og det talent mestrer Nanna Foss virkelig. Jeg er klar til at spotte mere spektrum!

2 kommentarer:

  1. Jeg har lige lånt den på biblioteket, så jeg er super spændt på at gå igang ��Dejlig anmeldelse!

    SvarSlet
    Svar
    1. Rigtig god fornøjelse - og mange tak! :D

      Slet