onsdag den 25. oktober 2017

"George" - Alex Gino

George af Alex Gino
George af Alex Gino
Original titel: George - Forfatter: Alex Gino - Forlag: Alvilda - Sidetal: 202
Anmeldereksemplar fra Alvilda.

"Når folk ser George, tror de, at de ser en dreng. Men George ved, at hun ikke er en dreng. Hun er en pige. George tror, at hun må holde det hemmeligt for altid. I 4. klasse skal hun være med til at opføre Charlottes tryllespind, og George vil virkelig, virkelig, VIRKELIG gerne spille Charlotte. Men læreren siger, at det overhovedet ikke kan lade sig gøre. Hun er jo en dreng. Sammen med sin bedste veninde lægger George en plan. Hvis planen lykkes, skal hun ikke bare spille Charlotte – hendes familie og resten af skolen vil endelig forstå, hvem hun egentlig er."

"George" er sådan en kort og sød historie, der sætter tankerne i gang. Den var smuk og hjertevarmende på sin egen måde, men den blev ikke hos mig ret længe, og før så jeg så mig om, så havde jeg glemt alt om den. Jeg nød at læse den, så længe det varede, men det var ikke en bog, der satte sig fast - selvom jeg havde håbet på det.

Vi følger George, som man ikke kan andet end at holde af. Hun er kær, og noget helt særligt, men det er så svært at blive accepteret i en verden, hvor man ikke føler sig accepteret - eller sågar føler sig helt forkert. Hun ønsker så brændende, at teaterstykket 'Charlottes tryllespind' kan afsløre hendes sande identitet, og det er interessant at følge hendes tanker og reaktioner.

"Hold fast i det, George, så ved jeg, at der nok skal komme en god ung mand ud af dig." Ordet mand ramte George som en lavine af klippestykker, der væltede ned over hendes hoved. Det var 100 gange værre end dreng, og hun kunne ikke trække vejret. Hun bed sig selv hårdt i læben og mærkede flere tårer presse på i øjnene."  - citat.

Dét, at bogen er skrevet fra et barns synsvinkel, giver en helt ny dimension til bøger, der handler om at være fanget i den forkerte krop. Den er anderledes end noget, jeg før har læst, og derfor er det på en måde også mere hjerteskærende - for hvordan skal man blive taget seriøst, når man 'bare' er et lille barn? Alex Gino har givet en stemme til nogen, der måske ikke så tit føler sig afspejlet i litteraturen, og det har jeg stor respekt for.

2 kommentarer:

  1. <3 Elsker de billeder! Bogen kan du også godt lokke mig til at læse :'D

    SvarSlet