mandag den 18. september 2017

Når man ikke er inviteret med til festen... (DBBA 2017)


Sidste år blev Danish Book Blog Award uddelt for første gang. Jeg var nomineret, og jeg var så stolt. Min blog var blevet set, og nu blev den også anerkendt på en anden måde i det litterære univers. I første omgang skulle man stemme på sin favorit blandt de 16 nominerede, som senere ville blive skåret ned til de 5, som folk havde stemt mest på. Folk var så støttende, og det gik op for mig, hvor mange der virkelig nød at følge med, og som heppede på mig fra sidelinjen - Jeg endte nemlig med at blive én af de 5 finalister. Derefter skulle finalisterne vurderes af en kompetent jury, og prisuddelingen ville ske til Bogforum. Der deltog jeg også i receptionen for vinderen - og det var fuldt ud fortjent.

Men i år er jeg så ikke blevet inviteret med til festen. Jeg kan se, at en del af de nominerede fra sidste år er med igen, og selvom en sød læser havde nævnt mig i kommentarfeltet, da der skulle findes nominerede, så er jeg ikke en del af konkurrencen i år. Det er med blandede følelser - en del skuffelse for at være ærlig - men også med en vis skepsis. De fleste nominerede er helt klart valgt på fineste vis - men jeg undrer mig dog stadig over ikke at være på listen. Men jeg tror faktisk godt, at jeg selv har fattet svaret. Jeg er ikke "kun" en bogblogger længere, og min blog er ikke "kun" en bogblog. 

Betyder det så at man ikke er en god bogblogger? Må der kun optræde litteratur på ens blog, før man kan være med i dét fællesskab og dén kategori? Er det virkelig blevet så snævertsynet? Hvis svaret er ja, så er det fint. Så vil jeg faktisk heller ikke være med i legen. Men tillykke til de nominerede! Jeg skal nok stemme på min favorit.

De fleste folk kender sikkert godt til følelsen. Det er måske ikke selve festen, man egentlig vil med til, men man ville bare gerne have haft en invitation...

18 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå dig - og det er en ringe trøst - men jeg synes stadig du er en af de bedste bogbloggere og jeg elsker at følge dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marie-Louise, det er jeg virkelig glad for <3 tak!

   Slet
 2. Rikke, du er så meget mere.
  Jeg elsker at følge med, det varmer mit hjerte når du har lavet et review om en bog jeg selv skal læse og bagefter læser jeg om en spændende ting i Odense og jeg bare tænker "IH! Jeg tror jeg tager på eventyr i Odense!"
  Du må godt komme med til min fest :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Awh du er den sødeste! Du må da endelig komme til Odense på eventyr - det kunne være så hyggeligt :D
   - og jeg vil meget gerne med til din fest <3 tak!

   Slet
 3. Du er en vinder i min bog - altid <3

  SvarSlet
 4. Du er absolut også min ynglings blogger!
  Og så fint at du offenligt er ærlig om at være skuffet!
  Du er klart vinder i "mere-end-en-bogblogger"-katagorien!

  SvarSlet
 5. Jeg har det på samme måde - jeg har dog ikke været nomineret før, men kan godt følge dig. Fordi jeg skriver om min kalender, mit liv som mor og andet ikke-bogligt, er jeg så heller ikke en bogblogger?

  SvarSlet
  Svar
  1. Stort tillykke med nomineringen! <3

   Og ja præcis - er der en grænse? Hvis ja, hvorfor?

   Slet
 6. Ha ha - sad lige og var fornærmet over, at jeg endnu engang var blevet forbigået selvom jeg har været aktiv bogblogger i mange år og har en ret god portion faste læsere, da jeg læste din post :-D Godt ikke at være alene med den følelse af ikke at være inviteret til festen bare fordi man er lidt anderledes. Jeg har nu altid foretrukket de bogblogs, der turde bryde rammerne lidt og lukke op for glimt af deres liv. De blogs, der ikke gør det, læser jeg selvfølgelig med glæde, men jeg må indrømme, at de har det med at flyde lidt sammen i min bevidsthed. Dem der skiller sig ud og er personlige, husker jeg bedre. Så ja, det er på sin vis ærgerligt at de er så strikse med nominergerne.

  Men det må de da bare selv om *fnyser fornærmet* :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi må bare lave vores egen fest så! <3 Jeg nyder nu også at læse med hos dig :D

   Slet
 7. Jeg kan godt følge dig Rikke - så jeg synes det er et super fint indlæg.
  Jeg kan sagtens sætte mig ind i hvad du mener, måske også fordi jeg godt ved, jeg selv blev nævnt men ikke er vurderet som én af de rette til de nominerede. Ikke at jeg nødvendigvis mener, jeg bør være det, men det kan hurtigt give én spekulationer - er jeg/min blog ikke gammel nok i gårde? Er den bare ikke god nok? Er den ikke dybdegående nok? Blogger jeg om de forkerte ting, for ofte eller for sjældent? osv. osv. osv.
  - selvfølgelig ville enhver gerne have været inviteret med, for det ér da en stor ære. Det har intet at gøre med hvorvidt de nominerede er de rigtige eller at det ikke er hvad bogblogging handler om. Det handler bare om den invitation, som du selv så fint skriver.

  Og så bare lige for at runde min plapren af - jeg stemte på din blog sidste år. Jeg nyder at følge med, også i de mere personlige indlæg. Stor respekt for dem, der tør dele sig selv på den mere personlige måde, ud over blot bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Benedikte.

   Jeg er helt enig - det er også mere tankerne, der giver en ondt i maven, og som nok (forhåbentlig? måske) er helt unødvendige...

   Tusind tak - det er jeg taknemmelig for <3

   Slet
 8. Invitation eller ej - du skriver en virkelig inspirerende og vedkommende blog, hvor din personlighed og læseglæde skinner igennem! Det kan du i den grad godt være stolt af!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde Nana - det vil jeg huske på de grå dage. Tak <3

   Slet
 9. Det er dejligt at følge med fra sidelinjen når nu du bor i Odense og 9 klasse ligger så langt tilbage ☺️

  SvarSlet