fredag den 22. september 2017

Fantasyfestival 2017

Fantasy festival Esbjerg 2017
Fantasy festival Esbjerg 2017
Fantasy festival Esbjerg 2017

Den 16. og 17. september begav jeg mig til Esbjerg, hvor Fantasyfestivalen skulle foregå. Det var mit allerførste besøg til bogmessen, og allerede ved indgangen blev jeg imponeret. Biblioteket emmede af magi og eventyrstøv, og selvom det regnede enormt meget den første dag, så skinnede solen heldigvis på den anden. Festivalen sætter fokus på fantasy og dens undergenrer, og det er ikke kun bøger, det hele drejer sig om...

Fantasy festival Esbjerg 2017
Fantasy festival Esbjerg 2017
Fantasy festival Esbjerg 2017
Fantasy festival Esbjerg 2017

Inden man når ind på biblioteket, hvor alle standene er, så er der et stort udendørsområde med en masse forskellige boder. Der var en madbod med tilhørende ildsted, så man kunne få wraps, suppe, pandekager - eller lave sit helt eget snobrød. Der var også en æblebod, som også solgte brændte mandler samt et telt med fokus på karamel. Børn kunne lave deres egne tryllestave på et værksted, slås med rollespilsvåben mod hinanden - eller få lov til at holde og røre en levende ugle! Både indenfor og udenfor kunne man opleve det danske band Virelai, der spillede middelaldermusik - som passerede perfekt til det hele.

Fantasy festival Esbjerg 2017
Fantasy festival Esbjerg 2017

Biblioteket var fyldt med diverse stande, der alle sammen var unikke og varierede. Der var stande for rollespil og rollespilsudstyr, der var stande udelukkende for bøger i fantasy-genren, der var forskellige spil og samleobjekter, samt vaskeægte malerier og tegninger - simpelthen alt, hvad ens nørdede hjerte kunne begære. Stemningen var også noget helt særligt. Man kunne virkelig fornemme, at folk brændte for genren, og at magien flød rundt i luften blandt os. Derudover er Esbjerg Bibliotek virkelig flot i sig selv - og det var ret magisk at være der.


Udover snak med skønne forlagsfolk og andre søde bogbloggere, så fik jeg også snakket med nogle herlige forfattere. Først og fremmest mødte jeg Forlaget Facet for første gang, og det var en fornøjelse endelig at hilse på Sebastian efter at have kommunikeret sammen i så mange år. Ved standen fik jeg også hilst på forfatteren Charlotte Fischer, der netop har debuteret med første bog i sin serie Sjælevandrer. Derudover fik jeg også langt om længe mødt forfatter Sidsel Sander Mittet, som har skrevet Morika og Krøniken om Morika - og jeg hørte sådan et sejt foredrag med hende! Jeg kunne derudover heller ikke få nok af forfatteren Nanna Foss, der har skrevet Spektrum-serien, og forfatteren Boris Hansen, der har skrevet Panteon-sagaen - selvom det blot var et par uger siden, jeg så dem sidst. De signerede selvfølgelig alle sammen mine bøger.

Lene Kaaberbøl Fantasy festival Esbjerg 2017

Hovedårsagen til at jeg skulle til Fantasyfestialen i år, var for at interviewe forfatteren Lene Kaaberbøl. Hun har skrevet ret mange bøger, men hun er nok mest kendt for Skammer-serien og Vildheks. Jeg er vokset op med førstnævnte, og hun er et af mine store barndomsidoler - så dét at få lov til at interviewe hende var nervepirrende, men også helt igennem fantastisk. Hun er virkelig en skøn kvinde! Og nå ja, så gik interviewet vist også rigtig godt (har jeg hørt..).

Jeg fik også hørt skønne Malene interviewe forfatteren Katja Berger, der netop har udgivet første bog i sin serie Fortællinger fra Døden. Det gik simpelthen så godt, og de havde nogle rigtig interessante samtaleemner omkring bogen, men også om livet, døden og religion.

Vi deltog desuden i en fantasy quiz (som var lavet af Boris Hansen) - hvor Malene, Regitze og jeg teamede op (Mads var også lidt med), og vi endte på en uofficiel 2. plads. Det var ret sjovt, selvom der var en del svære spørgsmål. Vi må tage revanche næste år!

Krøniken om Morika-banneret er bloggen (og jeg) citeret. Det er jeg ret stolt af, og jeg glæder mig virkelig til at læse den sidste bog i serien - selvom jeg også frygter det lidt. Den store afslutning...


Vi havde nogle rigtig skønne dage, og det er helt klart for stemningens og oplevelsens skyld, at man skal tage afsted. Selvfølgelig er det også fedt, at man kan købe både danske og udenlandske bøger, men atmosfæren er noget særligt, og virkelig dér, hvor denne bogmesse adskiller sig fra alle de andre. Jeg nød i hvert fald at deltage, og håber på at tage med igen næste år. Mads og jeg afsluttede derudover festivalen med at holde de føromtalte ugler - Mads holdte Pop og jeg holdte Bundi, der begge er ugler fra Ugleriget. Dem vil jeg altså også røre igen næste år.. og måske ta' en med hjem?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar