tirsdag den 12. september 2017

Fantasticon 2017

Fantasticon 2017
Fantasticon 2017

Fantasticon er en lille convention i København, der sætter fokus på fantasy, science fiction og horror - og bestræber sig på at hylde disse genrer i alle afskygninger. Jeg havde fået den ære, at interviewe et par forfattere og derudover være ordstyrer på en paneldebat om lørdagen, så det var med spænding i maven, at jeg ankom til Serapions Ordenen - stedet, hvor arrangementet bliver holdt.


Selve lokationen for arrangementet var så fint, og der var en helt særlig stemning dér - stedets atmosfære indbød til noget mere hyggeligt end f.eks Bogforum, som foregår i en kæmpe hal. Udover de to lokaler, som blev brugt til interviews, så var der også et par stande med forlag og udgivere - samt nogle udvalgte bøger, man kunne købe. Der var en lille bar, hvor man kunne købe sandwich og forsyne sig med drikkevarer. Det var småt og godt - men det kunne være så fint, hvis flere folk opdagede, at arrangementet eksisterer, da der var mange interessante foredrag i løbet af de tre dage.

Fantasticon 2017 Nanna Foss Boris Hansen
Fantasticon 2017 Nanna Foss Boris Hansen Malene Sølvsten
Fantasticon 2017 Malene Sølvsten

Allerførst stod den på mit interview af Nanna Foss og Boris Hansen, der foregik i den store sal. Selvom folk ikke fyldte hele salen, så var det en fornøjelse at dykke dybere ned i forfatternes tanker og skriblerier, og lokalerne gjorde det hele lidt mere intimt. Derefter skulle jeg være ordstyrer på en paneldebat om dansk ungdomslitteratur - og udover førnævnte forfattere, så deltog Malene Sølvsten også i denne. Vi kom omkring en masse interessante ting - fantasy som generel genre, markedsføringen af denne, forfatterfællesskaber og meget andet. Dette foregik også i den store sal. Efter en kort pause begav jeg mig hen til den lille sal, hvor jeg skulle interviewe Malene Sølvsten, som jeg også har haft fornøjelsen af at interviewe før.


Da dagen pludselig forsvandt, og det blev aften, så var det tid til forpremiere på bind 3 i Spektrum-serien og bind 2 i Vejen til Panteon-sagaen. Der dukkede en masse velkendte bogblogger-ansigter op, og det blev en herlig aften med snak, paneldebat, quiz og spørgsmål til forfatterne. Derudover kunne man eksklusivt købe bøgerne til en fordelagtig pris - da bøgerne officielt først udkommer den 16. september. Det var alt i alt en skøn dag i godt selskab, og jeg fik et fint krus af Fantasticon-teamet, som simpelthen alle var så herlige at snakke med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar