torsdag den 24. august 2017

"Vejen til Panteon" (Panteon-sagaen #1) - Boris Hansen

Vejen til Panteon af Boris Hansen
Vejen til Panteon af Boris Hansen
Original titel: Vejen til Panteon - Forfatter: Boris Hansen - Forlag: Tellerup - Sidetal: 428
Anmeldereksemplar fra Tellerup.

"I en nær fremtid er verden blevet en anden. Samfundets svageste sendes til Zonen hvor de lever en trist tilværelse blandt grå betonblokke. Zonen er det eneste hjem Lucas nogensinde har kendt. Men da hans bedste ven, Cassandra, pludselig forsvinder, vælger han at tage ud for at finde hende. Hans eneste ledetråd er de kryptiske noter hun skrev før hun tog af sted: Juvelen. Brylluppet. Husk på tallet 12! Inden længe opdager Lucas at Cassandra er draget ud på en lang rejse til en fremmed verden der ikke burde eksistere. En verden fyldt med begravede hemmeligheder og ældgamle sammensværgelser. En verden hvor Panteons guder strides og Empyrias engle forsøger at forhindre en altomfattende krig. Lucas er ligeglad med guder og engle. Han vil bare have Cassandra tilbage. Men rejsen i hendes fodspor fører ind i et spind af mysterier og løgne .."

Hvorfor skal du læse den her fantasy-bog fremfor alle andre? Fordi det ikke er 'den udvalgte', der er selve hovedpersonen, men derimod hendes bedsteven - og det er simpelthen for sejt! Det var et frisk pust at følge Lucas, der lidt ser tingene fra sidelinjen, og man kan virkelig relatere til ham, og hele det følelsesregister, han går igennem. Når vi ikke følger Lucas, så følger vi englene Saida og Mardelus, og de er det bedste makkerpar - også selvom de nærmest er hinandens modsætninger.

Det var interessant at lære Zonen at kende, men det var jo Panteon, jeg var mest nysgerrig efter. Hele universet er ret så gennemført, og Boris Hansen skriver fængende beskrivelser af de væsentligste elementer i Panteon. Jeg blev dog ofte lidt forvirret, når det kom til alle deres guder, og hvordan de hang sammen med hinanden, men jo længere man kommer i historien, jo mere får man styr på det. Derudover elskede jeg de litterære referencer fra Theodor, samt det nutidige ungdomssprog fra Ron.

"Theodor fortsatte. "I bøgernes verden finder vi eksempler på ondskab af enhver art. Tænk især på fantasygenren - min favorit - hvor de mørke kræfter både kan være til stede som uhyrlige monstre, men også som noget forræderisk i vores indre.(...)"" - citat side 45.

Jeg føler virkelig, at jeg har været på en længere rejse, og oplevet en masse sammen med bogens karakterer. Det er ufatteligt, at man kan få så meget world-building ind i den første bog ud af fire, men det er lykkedes rigtig godt i denne! Slutningen af bogen tog vejret fra mig, gav mig kuldegysninger, og det kribler i mine fingre for at læse den næste bog i serien. Jeg er sikker på, at det bliver en spændende rejse, når vi endnu en gang kan fortabe os i hele Panteons historie.

2 kommentarer:

  1. OOh jeg har faktisk gået og tænkt på hvor fedt det kunne være med en historie fra sidekickets synsvinkel! Er da nødt til at læse den her nu :D

    SvarSlet