tirsdag den 22. august 2017

Postkort fra Venedig (Italien)


(07-07-2017)

Kære dig,
Jeg sender hermed et postkort fra Venedig, Italien. Det har simpelthen været SÅ varmt i dag, så jeg blev nødt til at købe en solhat fra en af de mange boder, vi blev mødt af, da Mads og jeg steg af færgen. Det allerførste vi så af attraktioner var Sukkenes Bro, og der gik faktisk længe, før det gik op for os, at det var den. Gondolerne er sådan et vant syn i Venedig, hvor der ingen anden trafik er end den trafik, der kan sejle på vandet.

Vi bevægede os forbi Dogepaladset, og hen mod Markuspladsen, der som altid var fyldt med mennesker og et par duer. Herfra kunne vi få et godt udsyn til Markus Kirken, der er så flot udenpå. Vi ville så gerne se den indeni, men da vi vendte tilbage til den om eftermiddagen, var den desværre lukket.

Det bedste ved Venedig er at lade sig fare vild mellem alle de små sidegader. Det er dér, charmen ligger. Vi gik forbi de fineste bygninger og de hyggeligste steder - uden at ane, hvor vi egentlig befandt os. Efter at have udforsket bydelen San Marco, begav vi os hen mod Rialto broen. Her mødte vi et andet sødt kærestepar, og vi skiftedes til at tage billeder af hinanden.

Fra broen var der en skøn udsigt over vandet, der deler bydelene, og efter at have nydt udsigten, gik vi over mod Rialto-siden. Vi havde nemlig smuglæst i vores Venedig-bog, at der skulle være et rigtigt lækkert spisested lige rundt om hjørnet på den anden side - og det var der virkelig også! Middagsmaden nød vi på Al Pesador, hvor jeg prøvede den venetianske form for tapas - cicheti - og Mads prøvede blæksprutte med blæksprutteblæk-sovs og polenta. Førstnævnte var yderst lækkert, og meget af det var lavet af frisk fisk. Sidstnævnte var.. en oplevelse - lad os sige det sådan. Sorte tunger fik man i hvert fald. Udsigten var dog helt fantastisk, og det var virkelig et godt sted - som Venedig-bogen troligt havde lovet os.

I Rialto var gaderne nærmest ligeså flotte som i San Marco. Vi så også noget kunst, der for nyligt er blevet opført, og som symboliserer, at vi alle sammen skal hjælpe hinanden for at passe på vores verden. Hænderne, der støtter bygningen, er et symbol for dette. Vi så kun en brøkdel af det berømte Rialtomarked, da vi nåede derhen omkring siesta-tiden. Derefter brugte vi tiden på endnu engang at fare lidt vild mellem de smukke sidegader, og vi fik gået en del, og set en masse butikker. Selvfølgelig skulle vi også prøve en vaporetto - en såkaldt vandbus - som vi tog fra San Marco-siden til Rialto-siden senere på dagen. 

Efter turen med vandbussen, besluttede vi os for at få en forfriskning ved et af de spisesteder, der lå lige ud til Canal Grande. Drinks med udsigt? Ja tak. Aperol Spritz er en af deres signaturdrinks i Venedig, og eftersom ingen af os nogensinde havde smagt det før - så var den oplagt. Det var dog desværre ikke helt en succes, hvilket var lidt af en skuffelse (måske mest for mig), men udsigten kunne vi ikke klage over.

Det blev tid til aftensmad, og efter et par vandringer rundt omkring i Rialto, fandt vi det hyggeligste sted kaldet Birraria La Corte, hvor vi blev ført ud i en lille gårdhave. Mads fik den lækreste pizza med vildsvinesalami - som nok er den bedste pizza, jeg smagte på ferien - og jeg fik det møreste oksefilet med rosmarinkartofler og ruccola.

Alt i alt var det en helt igennem vidunderlig dag i Venedig. Jeg har været der én gang før, da jeg var yngre, men byen er stadig ligeså charmerende (hvis ikke mere) som dengang. Den emmer af charme og romantik, og vi kunne sagtens have brugt mange flere timer på at vandre gaderne tynde.

Jeg håber at du har det godt, og jeg ville ønske at du kunne være her. Vi ses snart.

Kram fra Rikke

 (Sukkenes bro)
 (Markuskirken)
 (Markuspladsen)
 (Rialto broen)
 (Vi nåede kun at udforske San Marco og Rialto)
 (Kunst, der symboliserer at vi skal passe på verden sammen)

2 kommentarer:

  1. Åh hvor er det fint <3 Nu får jeg helt lyst til at besøg byen igen efter jeg læste og så dine smukke billeder fra byen

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak Marie! Det er simpelthen sådan en smuk by :D

      Slet