torsdag den 13. juli 2017

Magiske Odense: "Café Kræz"

Café Kræz Odense

"Magiske Odense" er en indlægsserie, der tager udgangspunkt i mit liv og min færden i det eventyrlige Odense. Det vil indeholde anbefalinger af finurlige og bemærkelsesværdige steder, der er værd at besøge og eventuelle tips, der medfølger med sådan en henvisning. Det kan være alt lige fra sanseoplevelser, til smagsoplevelser eller bare steder, du bliver nødt til at vide eksisterer i den skønne by.

Jeg har mest været på Café Kræz, når de har haft deres brunchbuffet i weekenderne, hvor udvalget er stort, og man kan spise lige det, man har lyst til. Jeg har dog også været der for at spise en god omgang caféburger, men der er stadig så meget fra deres menukort, jeg endnu ikke har smagt. Eftersom de også laver ændringer nogle gange, så er der ofte noget nyt at vælge imellem.

Café Kræz Odense

En regnfuld hverdag kan nu alligevel godt blive bedre, hvis man vælger at tage på café. Der er rigtig mange caféer i Odense, og jeg har langt fra prøvet dem alle. Dog er jeg en af dem, der godt kan lide Café Kræz. Jeg synes, der er hyggeligt, og de har meget standard café-retter på deres menukort, som lokker. Genkendelighed og simpelhed er enkelt, men godt.

Café Kræz Odense
Café Kræz Odense

Selvom det ikke var weekend, så var det dog alligevel brunchen, der lokkede os:

Brunch 2 (Livsnyderen): Avocado toppet med frisk bøffelmozzarella serveret på ristet kernespækket rugbrød. Prosciutto fingers. Røræg. Grillet britisk bacon, røget skinke, røget pølse fra Slagter Vollstedt. 
Nordisk rabarberskyr toppet med knasende granola. Ost med sødt og salt, frisk skåret frugt. 
Hjemmelavet marmelade efter egen opskrift og en pandekage til den søde tand. 

Det var utrolig lækkert, at der var så meget forskelligt. Jeg er fan af røræg og bacon, der simpelthen bare er et must i min brunch - den britiske bacon var så god, men røræggen var lidt kedelig til sammenligning. Frugten var dejlig frisk, og som den store avokado-elsker jeg er, så var bøffelmozzarellaen med avokado og sprødt rugbrød bare perfekt! Skyr er jeg til gengæld ikke så vild med, men deres granola smagte ganske fint, og så er der jo noget for enhver smag på sådan en tallerken - og det var også dejligt mættende.

Café Kræz Odense

Af drikkevarer bestilte jeg en Smoothie med banan og jordbær, som ofte er det, jeg plejer at bestille, når jeg er der. Den er altid et sikkert hit! Mads bestilte en Ice tea med fersken, der også passede ret godt til vores brunchtallerken. Jeg kunne ret godt lide deres brunch på en hverdag, men jeg fortrækker nok stadig buffeten i weekenden.

Café Kræz ligger på Gråbrødre Plads 6, 5000 Odense C.
Læs mere om deres menu, åbningstider og lignende på deres hjemmeside lige her.

2 kommentarer:

  1. Ser rigtig lækkert ud :) Lyder da til at være et sted jeg skal forbi, hvis jeg en dag kommer til Odense :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også godt! Hvis du er forbi en weekend, så bør du virkelig prøve deres brunch buffet :D

      Slet