mandag den 10. juli 2017

Gæsteblogger #16 - Simone H

Gæstebloggeren denne gang er Simone H, der bloggerBoghjørnet.

Hvem er du? Fortæl lidt om dig selv, hvad du laver til dagligt og evt. boglige vaner.
Hej alle, tak fordi I har lyst til at læse med i dag. Jeg hedder Simone, er 22 år, og bor i Aalborg, hvor jeg deler lejlighed med min forlovede og vores kat. Til dagligt studerer jeg Informationsvidenskab og kulturformidling. Jeg læser en bibliotekaruddannelse, men jeg ved ikke, om det er på biblioteket, man kommer til at finde mig i fremtiden. Jeg håber dog på, man kommer til at finde mig i et job, hvor jeg får lov til at forene min passion for sociale medier og litteratur. Jeg har altid været en stor bognørd, og man ser mig sjældent uden en bog ved min side. Bøger og ikke mindst læsning er for mig uden tvivl noget af det bedste, der findes. De hjælper mig med at slappe af, og samtidig sørger de for, at jeg kommer på alverdens eventyr. Hvilket man jo ikke kan andet end at elske.

Hvornår på dagen kan du bedst lide at læse, og hvor skal det helst være?
Jeg har egentlig ikke et specifikt tidspunkt, jeg bedst kan lide at læse. Det er mest hvornår, jeg lige har tid til det. Jeg nyder dog lange morgener i sengen med en god bog, men samtidig elsker jeg også, når en bog holder mig vågen det meste af en nat, fordi jeg ikke kan lægge den fra mig. Det tidspunkt på døgnet, hvor jeg læser mest, er dog nok om aftenen. Når jeg læser, foretrækker jeg enten at ligge i sengen eller sidde i sofaen. Jeg drømmer dog om en kæmpe blød lænestol, når jeg engang får pladsen til det. Det virker bare så hyggeligt.

Kan du læse, hvis der er støj omkring dig?
Det er en anelse blandet, og kommer for det meste meget an på, hvilken form for støj, det er, og hvor engageret jeg er i bogen. Nogle gange vil der kunne springe en bombe ved siden af mig, og jeg ville ikke opdage det, mens jeg andre gange hurtigt må give op, hvis nogle f.eks. sidder og snakker ved siden af mig. Hertil kan også nævnes, at jeg ikke kan høre musik, mens jeg læser. Jeg kommer nemlig alt for ofte til at koncentrere mig om musikken i stedet for bogen.

Hvilke genrer kan du normalt godt lide at læse, og er der genrer, som du slet ikke læser?
Min læsesmag er meget bred, og faktisk har jeg svært ved at nævne genrer, som jeg slet ikke læser. For det kommer stort set altid an på bogens beskrivelse. Jeg læser dog nok ikke så meget historisk fiktion, og samtidig læser jeg heller ikke super meget fantasy og sci-fi for ”voksne”; til unge er det dog en helt anden sag. ;) Men ellers læser jeg alt ligefra børnebøger til erotik og biografier (som helst skal omhandle soldater og krigen i Afghanistan), og i øjeblikket er jeg inde i en fase, hvor jeg hele tiden har lyst til at læse søde New-Adult romaner. Min læsesmag afhænger egentlig mest af alt af mit pågældende humør den dag, jeg skal finde en ny bog at læse. 

Hvis du skulle nævne 3-5 bøger, som virkelig har rørt dig, ændret dit syn på ting eller noget helt tredje, hvilke skulle det så være og hvorfor?
”Harry Potter”-serien af J.K. Rowling er helt sikkert én af de første, der dukker op, når jeg tænker på de ”vigtigste” bøger, jeg har læst. Præcis som de nok vil gøre hos så mange andre. Bøgerne er virkelig bare så unikke, og selvom jeg var lidt sen til at komme i gang med dem (7. klasse), så betyder de alligevel så uendeligt meget for mig og min læsebaggrund.
Den anden bog, som altid dukker op, når jeg får sådan et spørgsmål er ”Freddy & Monstrene” af Dennis Jürgensen. Ikke fordi de som sådan måske er noget specielt i sig selv, selvom jeg altid vil holde fast på, at det er de helt klart, men fordi de er indbegrebet af min barndom. Men samtidig er det også bare historier, som altid kan gøre mig i godt humør, og som jeg altid har lyst til at genlæse.
En bog der virkelig har rørt mig, og som har sat sig meget dybt i mig, er ”De faldne” af Line Holm Nielsen. Bogen handler om de (på daværende tidspunkt) faldne danske soldater i Afghanistan, og det er én af de vigtigste bøger, jeg har læst i mit liv. Udover at jeg er lidt en sucker for at læse soldaterberetninger (nej, jeg ved ikke hvorfor) og især for at læse om krigen i Afghanistan, så var der bare så meget dybde, sorg og kærlighed i bogen, som på én og samme tid gjorde mig så uendeligt trist, men også gav mig masser af håb. Det er en bog, som jeg virkelig ville ønske flere ville vælge at læse, og det er en bog, jeg aldrig vil glemme.

Hvad er den seneste bog, som du har læst og elsket?
Det er uden tvivl ”Aftalt spil” af Elle Kennedy. Jeg havde længe glædet mig til at begynde på bogen, da den virkelig lød som noget, der ville falde lige min smag. Jeg havde dog ikke forventet, at jeg ville falde så meget for den, som jeg gjorde, men den havde virkelig bare det hele; Gode personligheder, masser af humor, skøn og realistisk kærlighed samt lækre fyre. What’s not to like? Det er virkelig en anbefalelsesværdig bog, og samtidig kan jeg helt klart også anbefale, at man læser videre i serien efterfølgende.

Hvad er den seneste bog, som du har læst og ikke kunne lide?   
Hm, det er svært. Faktisk har jeg ikke læst nogen bog i på det seneste, som jeg virkelig ikke kunne lide. Jeg har dog læst én, som jeg er virkelig ked af, at jeg ikke var så begejstret for. Dette var ”Pulsens koordinater” af Nanna Lundgaard Arbøl, og det var egentlig ikke fordi, bogen som sådan var dårlig. Den var bare slet ikke mig, hvilket desværre påvirkede min læseoplevelse ret negativt.  

Hvad er dit seneste bogkøb?
Mit seneste bogkøb var faktisk en kasse med ti bøger. Katja solgte ud af nogle af sine gamle bøger, og det kunne jeg ikke sige nej til. Hun kører nemlig altid med gode priser, og jeg kan altid finde noget interessant, som denne gang hvor jeg hurtigt opdagede, at hun solgte ”Drømmetjenerne” #1-4 af Dennis Jürgensen, og da jeg samler på Jürgensens bøger, og stadig manglede disse, så måtte de jo herhjem og bo. Men når jeg alligevel skulle betale fragt, så kunne jeg jo også lige tage ”Blodets bånd” #1-5 af Pernille Eybye, som jeg længe har ville starte på, og ”One” af Sarah Crossan med i købet. Alt i alt blev det 150 kr – og det er da en pris, der er til at forstå.

Hvis du skulle anbefale én bog til Rikke, hvilken bog skulle det så være?
Uden tvivl ”Maybe Someday” af Colleen Hoover! Det er sådan en fantastisk bog, og jeg er sikker på, at den vil falde i Rikkes smag. Især på et tidspunkt, hvor hun gerne vil læse noget sødt, men som har også lidt tyngde til sig. Desuden fortjener hun at forelske sig lidt i Ridge, for det fortjener alle at prøve. ;)

Hvor kan man følge dig på de sociale medier?
Jeg er som nævnt meget begejstret for sociale medier, og er derfor også at finde adskillige steder. På Facebook og Instagram finder I mig under @boghjoernet, og på Twitter og Goodreads finder I mig på @SimoneHagemann. Jeg håber, I har lyst til at følge med nogen af stederne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar