fredag den 9. juni 2017

Magiske Odense: "Café Skt. Anne"

Café Skt. Anne Odense
Café Skt. Anne Odense

"Magiske Odense" er en indlægsserie, der tager udgangspunkt i mit liv og min færden i det eventyrlige Odense. Det vil indeholde anbefalinger af finurlige og bemærkelsesværdige steder, der er værd at besøge og eventuelle tips, der medfølger med sådan en henvisning. Det kan være alt lige fra sanseoplevelser, til smagsoplevelser eller bare steder, du bliver nødt til at vide eksisterer i den skønne by.

Café Skt. Anne er for nyligt åbnet her i Odense, og efter at have læst et par anbefalinger af stedet fra bloggere, så blev jeg nysgerrig. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg normalt ikke går alt for højt op i økologi, da jeg sjældent har råd til det. Dog ville jeg ønske, at jeg gjorde mere ud af det  - for det smager altså også bedre. Caféen har ry for at lave økologisk mad og drikke, og jeg besluttede mig for at prøve det sammen med Jeanette

Café Skt. Anne Odense

Alt, der bliver lavet og serveret på stedet, er 100% økologisk, og det er lavet delvist på lokale råvarer. Så uanset om man vælger morgenmad, middagsmad, aftensmad, vin, øl eller sodavand - så er det økologisk, og man skal derfor være opmærksom på, at priserne også er lidt højere af den grund. Deres menukort er spækket med forskellige ting, så der er noget for enhver smag. Har du lyst til burger, sandwich eller panini, mens din ven har lyst til rugbrød, smoothie bowl eller salat? Intet problem - I kan sagtens spise sammen her og vælge noget helt forskelligt hver især.

Café Skt. Anne Odense

Jeg havde faktisk læst hos en anden blogger, at man kunne få noget med avokado, så derfor valgte jeg selvfølgelig denne:

Avokado mix med røget laks: Serveres på et stykke mørkt ristet brød med en avokado mix og skiver af laks.

Jeg elsker avokado og laks, så det var næsten dømt til at blive en succes. Det smagte utroligt godt, og det fungerede rigtig fint som frokost. Jeg blev mæt, men ikke overmæt, som man ofte bliver efter f.eks. en cafeburger eller lignende. Brødet var frisk og sprødt, avokadoen var præcis som den skulle være, laksen var god, og tomaterne var simpelthen så fulde af smag. Mums!

Café Skt. Anne Odense

Jeanette valgte at gå en anden vej, og hun prøvede denne:

Panini: Sprødt brød med skinke, ost, pesto og salat.

Udover det nævnte indhold var der overraskende nok også avokado, cherrytomater og råsyltede løg i den. Salaten kom ved siden af. Hun var, ligesom jeg, også positivt overrasket over maden, og vi blev ret hurtigt enige om at råvarerne var ret lækre! Jeg smagte også en enkelt bid af den, og den smagte ganske udmærket - jeg er normalt ikke fan af løg, men disse var helt okay.

Café Skt. Anne Odense

Af drikkevarer var vi begge to fristet til at vælge en smoothie. Hjemmelavet og økologisk - hvordan kan man sige nej til det? Jeg fik en Tripple berry og banan, der smagte meget af friske bær og knap så meget af banan. Jeanette fik en Mango, gulerod og banan, der smagte meget af gulerod med en lille eftersmag af mango, og knap så meget banan. De var begge to forfriskende, og jeg kan sagtens forestille mig, at de fungerer godt i deres smoothie bowls.

Café Skt. Anne ligger på Mageløs 7, 5000 Odense C.
Læs mere om deres menu, åbningstider og lignende på deres hjemmeside lige her.

4 kommentarer:

 1. Det var sådan en dejlig dag og en lækker frokost..

  Ser nu ikke særlig skarp ud og lyset gør ikke rigtig noget godt for mig, men pyt.. ha ha.. Dejligt indlæg..

  Rigtig dejlig weekend til jer..

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en rigtig skøn dag og mums for en frokost!

   Haha du ser da sød ud <3

   Rigtig god weekend til dig også søde. Kram!

   Slet
 2. Årh, det ser godt ud - der må jeg forbi, næste gang turen går mod fyn (:

  - A

  SvarSlet