fredag den 5. maj 2017

Teater: "Så længe mit hjerte slår"

(Billetten er sponsoreret, da jeg er ambassadør for Odense Teater)

Musicalen "Så længe mit hjerte slår", som er en kærlighedserklæring til sangene fra Giro 413, blev opvist af Odense Teater på den store scene. Jeg var inde og se stykket til verdenspremieren torsdag den 27. april.


Jeg har altid været glad for musicals, og da jeg fik nys om dette teaterstykke, der tager udgangspunkt i gamle danske hits, så blev jeg nysgerrig! Det er formidlet på skønneste vis, og jeg kan ikke mindes, hvornår jeg sidst har set et teaterstykke, der er så humoristisk, men samtidig også en anelse hjerteknusende, på en og samme tid.

Stykket er sjovt, livsbekræftende og tankevækkende. Der er masser af humor, men eftersom størstedelen af fortællingen foregår på et hospital, så er der også en lidt trist og eftertænksom stemning underlagt hele stykket. Selvom vi følger hovedpersonen Anne, så bliver vi alligevel også involveret i mange af patienternes historier. Sangene bliver brugt på forskellig vis, og det er alle sammen sange, man vil kunne genkende fra radioprogrammet Giro 413.

"Teddybjørn", "Under stjernerne på himlen", "To lys på et bord" og "Dansevisen" var helt klart mine yndlingsnumre! Både i den kontekst de blev spillet, men også på grund af selve opførelsen. Musikken fik en gennem hele følelsesregistret fra smil til grin og til tårer samt hjertesmerte. Selvom det er gamle sange, så har de fået et moderne pift, og man forstår faktisk godt, hvorfor de sange stadig bliver hørt af mange mennesker den dag i dag. Jeg vil klart anbefale denne musical, hvis man har mulighed for at se den!

(Billederne er pressefotos fra Odense Teater)

2 kommentarer:

 1. Hvad helt præcist handler stykket om? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. "Den omsorgsfulde sygeplejerske Anne er dygtig til sit arbejde, men lige så god hun er til at tage sig af sine patienter, lige så dårlig er hun til at tage hånd om sig selv. Hun har boet alt for længe sammen med sin mor og er aldrig rigtig kommet i gang med sit eget liv. Men da moren dør, og Anne samtidig møder kærligheden for første gang, tvinges hun ud af sin komfortzone. Virkeligheden kan imidlertid være svær at møde, når man er en drømmer.

   På hospitalet, hvor Anne arbejder, bliver hendes patienters liv og skæbner til sange og musikalske optrin i Annes fantasi. Den ene Giro 413 klassiker afløser den anden, når Anne bevæger sig gennem hospitalets gange og stuer, og tættere og tættere på sig selv."

   Slet