mandag den 15. maj 2017

Tag: "Book Buying Tag"


Jeg er blevet tagget af Nikoline til at lave "Book Buying Tag" (læs hendes besvarelse her). Jeg vil gerne læse andres svar på dette tag, så jeg vælger at tagge Kathrine, Regitze og Marie. Alle andre er selvfølgelig også velkommen til at besvare spørgsmålene og sende tagget videre.

Hvor køber du dine bøger?
- Jeg køber dem oftest på nettet - fra Book Depository eller Saxo. Når det er sagt, så hænder det dog også, at jeg køber et par bøger med hjem fra Arnold Busck, Bog&Idé eller Politikens Boghal, hvis jeg falder over nogle, jeg bare må eje.

Hvor mange bøger køber du i gennemsnit om måneden?
- Det varierer utroligt meget. Det seneste år er jeg begyndt at læse meget mindre, så bogkøbene sker også mindre og mindre. Hvis vi ser bort fra Bogforum (hvor det plejer at stikke helt af) så måske 2-3 bøger på en god måned. Jeg køber dog altid mindst 1 bog om måneden (og det er ofte bogen, jeg skal læse til min bogklub).

Benytter du dit lokale bibliotek?
- Sjældent. Virkelig sjældent... Og hvis jeg endelig benytter det, så er det i forbindelse med noget universitetsarbejde eller blogger-arrangementer.

Hvis ja, hvor mange bøger låner du så ad gangen?
- Højst en bog ad gangen. Jeg bruger virkelig ikke biblioteket særligt meget, desværre.

Hvad er din mening om biblioteksbøger?
- Jeg kan rigtig godt lide idéen omkring biblioteksbøger, og jeg elsker, at folk har muligheden for at låne bøger, hvis de ikke selv har råd til dem (eller bare prioriterer anderledes). Jeg kan dog bedst lide at eje mine bøger fysisk.

Hvad synes du om brugte bøger?
- Brugte bøger er fine nok, hvis de stadig er i god stand. Jeg er ikke så stor fan af kaffepletter og gule sider, der har været påvirket af cigaretrøg.

Står dine ulæste og læste bøger sammen?
- Det gør de. Jeg har overvejet om jeg skulle dele dem op, men så skal jeg også splitte en del serier ad, og det kan jeg simpelthen ikke nænne at gøre.

Planlægger du at læse alle bøger, du ejer?
- Det gør jeg, ja. Hvis jeg bliver alt for meget i tvivl, om hvorvidt jeg har lyst til at læse en bestemt bog, så vælger jeg at skille mig af med den.

Hvad gør du med bøger, du ejer, men som du ikke føler, du nogensinde vil få læst eller som du ikke kunne lide?
- Jeg har doneret en del bøger til Læs for Livet, men jeg kan også finde på at give dem til familie eller venner, der vil få større glæde af dem. 

Har du nogensinde doneret bøger?
- Det har jeg, som jeg også lige nævnte i forrige spørgsmål. Haha.

Har du nogensinde været på et bogkøbsstop?
- Jeg mener at have været på det en enkelt gang... Men sådan noget holder ikke helt. Så finder man på utroligt dårlige undskyldninger for, at man alligevel godt lige må købe en bestemt bog.

Føler du, at du køber for mange bøger?
- Ikke længere. Der var en periode, hvor jeg virkelig købte mange bøger om måneden, men det er meget længe siden nu. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har bestilt en god stak bøger hjem på én gang...

7 kommentarer:

 1. De gange jeg har overvejet et "bogkøbsstop" går mine tanker således:
  Ok. Jeg skal ikke købe flere bøger. Så nu stopper jeg lige i en periode. Eller måske jeg skal lave nogle retningslinjer for hviiiilke bøger jeg gerne må købe i denne periode. Eller hvis nu jeg aftaler (med mig selv), at jeg må købe en bog for hver 10. jeg læser fra reolen.

  Til sidst ender det med: Det er ligemeget med det bogkøbsstop.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha præcis! Det ender bare altid galt... :D

   Slet
  2. Haha, jeg har også været ude i den der "arrrrh men for hver 3. eller 5. eller whatever bog jeg læser, må jeg køber én ny".

   Det holder i et kvarter. Det er som om forbuddet giver mig endnu mere lyst til at gå amok.

   Slet
  3. Jeg tror også, at det er sådan lidt "Det må du ikke", der gør, at man bare går helt amok ;)

   Slet
  4. Haha, totalt! Men man kan jo heller ikke bare fuldstændig sætte sig selv i stå med anskaffelse af nye udgivelser, f.eks. Så ryger man jo bagud :D

   Slet
 2. Bogkøbsstop er umulige at overholde. Man finder altid en undskyldning :P

  Tak for tagget, btw, har besvaret det nu :D

  SvarSlet