onsdag den 17. maj 2017

Magiske Odense: "Burger Anarchy"

Burger Anarchy Odense
Burger Anarchy Odense

"Magiske Odense" er en indlægsserie, der tager udgangspunkt i mit liv og min færden i det eventyrlige Odense. Det vil indeholde anbefalinger af finurlige og bemærkelsesværdige steder, der er værd at besøge og eventuelle tips, der medfølger med sådan en henvisning. Det kan være alt lige fra sanseoplevelser, til smagsoplevelser eller bare steder, du bliver nødt til at vide eksisterer i den skønne by.

Rygterne om Burger Anarchy - og deres fantastiske burgere - ramte mig faktisk først et års tid efter, at jeg var flyttet til Odense. Jeg hørte kun rosende ord om stedet, men efter hurtigt at have tjekket menukortet igennem, og konstateret at de ikke havde 'normale' burgere, så opgav jeg lidt. Jeg vil jo bare gerne have en normal kyllingeburger med ost? Men det skulle dog senere hen vise sig, at være en stor fejl, at jeg havde valgt at se bort fra alle komplimenterne om stedet... 

Burger Anarchy Odense

Budskabet om de gode burgere forfulgte mig, og i januar i år valgte jeg derfor at besøge stedet for første gang - hvilket var en sand fornøjelse! Jeg har nu været der et par gange siden - og har også prøvet deres mad som takeaway - og jeg må tilslutte mig koret: deres burgere er virkelig gode. 

Da det er et burgersted (hvilket ligger lidt i navnet), så kan man få burgere af normal størrelse fra deres menukort, som skifter engang imellem, og derudover også en "månedens burger", der varierer fra måned til måned. Det er dog ikke 'normale' burgere du får her, men eksperimenterende og alternative burgere. Man kan også få sliders, som består af tre små burgere, der er en blanding af burgere fra menukortet, og det skifter så hver måned, hvilke burgere det indebærer - så er man frisk på en udfordring af smagsløgene, så kan det klart anbefales at prøve disse - og det er virkelig også det sjoveste.

Burger Anarchy Odense

Denne gang valgte jeg at prøve denne måneds tre sliders, som bestod af disse burgerne (som kan ses på billedet i nævnte rækkefølge):

Rictus Erectus: Dansk oksekød, bourbon BBQ, modnet cheddar cheese sauce, ahorn glaseret bacon og løgringe.
Tom Hagen: Steak, pink peber mayo, løg og marv marmelade, jordbær, foie gras og hjertesalat.
Katniss Everdeen: Lam, aioli, svampe relish, syltede bøgehatte og valnødder, grillet halloumi og hjertesalat.

Førstnævnte er sådan en rigtig amerikansk tømmermændsburger, hvilket egentlig er en ret genial idé. Den næste udfordrede mine smagsløg en anelse - hvem putter jordbær i en burger? - men den smagte faktisk udmærket. Min favorit er dog helt klart sidstnævnte, som jeg også har fået i en stor udgave. Når man er så pjattet med lam, aioli og svampe, som jeg er, så er den virkelig bare alt for lækker! 

Burger Anarchy Odense

Mads valgte at bestille en burger af normalstørrelse, og efter nøje overvejelse valgte han denne:

Dexter Morgan: Dansk oksekød, trøffel mayo, løg og marv marmelade, trøffel chips og hjertesalat.

Han synes, at burgeren var god. Jeg smagte også en enkelt bid af den, og den smagte overraskende godt. Den var en anelse snasket, men trøffel chipsene opvejede ligesom for det. Derudover ser deres store burgere også bare næsten ligeså appetitlige ud på billeder, som de gør i virkeligheden.

Burger Anarchy Odense

Man kan selvfølgelig også bestille nogle starters og sides, og vi valgte derfor at gå efter en af hver. Af starters har de lige nu 3 forskellige, og af sides har de 8 (med mulighed for 6 forskellige dips). 

Som starter valgte vi at prøve "Spicy chicken cheese tops" med syltede peberfrugt, skalotteløg og aioli. Vi er begge vilde med normale chili cheese tops, så det var lidt spøjst at prøve dem her. De smagte ret interessant, og aiolien var med til at udligne den lidt stærke smag. 

Derudover valgte vi at tage deres "chunky fritter" - som nok er blandt byens bedste! Jeg foretrækker normalt tynde fritter, men de her smager virkelig bare helt fantastisk. Vi tog aioli som dip - det er altid en sikker vinder - og så prøvede vi denne gang også deres trøffelmayo, som vi helt klart skal have igen.

Burger Anarchy Odense

Af drikkevarer valgte jeg den simple og lette løsning - en sodavand, Pepsi - hvor Mads var lidt mere eksotisk og valgte en ginger beer af mærket Crabbies. Der er dog et stort udvalg af special øl, lidt forskellige cocktails, lidt vin, milkshakes og meget andet, så der er nok noget for enhver smag.

De har faktisk også to slags desserter på deres menukort - eller happy endings, som de kalder dem - men jeg har endnu ikke prøvet nogen af dem. Måske skulle jeg prøve det næste gang?

Burger Anarchy ligger på Gravene 2A, 5000 Odense C.
Læs mere om deres menu, åbningstider og lignende på deres hjemmeside lige her.

8 kommentarer:

 1. Jeg har kun været der en enkelt gang, men var meget begejstret for det, og vil rigtig gerne af sted igen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det forstår jeg virkelig godt - det er sådan en sjov og hyggelig madoplevelse! :D

   Slet
 2. Der må jeg forbi en dag!
  Herlige burgeenavne også! Havde dog troede at Mads' burger var mere rød.. Navnet taget i betragtning.. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt! Det er så godt :D
   Haha tror måske de havde marmeladen i tankerne, da de navngav den.. måske? ;) Men ja, spøjse navne!

   Slet
 3. Uha, det lyder uforskammet godt! Kan være jeg skal prøve det sted, hvis jeg kommer forbi Odense på et tidspunkt :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det burde du virkelig! Mums, siger jeg dig :D

   Slet
 4. Søren og jeg mangler stadig at prøve det.

  Det er lidt fjollet for vi har snakket om det siden det åbnede og det er bare aldrig blevet til noget.. Vi må se at få det prøvet for det ser bare såå lækkert ud..

  Dejligt at se dig lave disse indlæg søde <3

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må I altså prøve en dag - og ellers må vi lave en dobbeltdate derinde ;)

   Mange tak søde - så kom jeg endelig igang <3

   Slet