mandag den 17. april 2017

Tip: Giv bøger til et godt formål - Læs for Livet (April 2017)

Læs for Livet
Læs for Livet

Måske har du hørt om Læs for Livet før? Hvis ikke, så læs med her...
Læs for Livet er non-profit organisation, der siden 2012 har indsamlet bøger fra private mennesker, forlag, anmeldere, forfattere og mange andre. De samler normalt bøgerne ind via biblioteker, som herefter foræres til institutioner for udsatte børn og unge. Det kan være på børnehjem, familie afdelinger eller ungdomspensioner. Fokus for organisationen er læselyst - det er ikke vigtigt, hvad børn og unge læser, men det faktum, at de faktisk læser.

Organisationen har været til stede på flere bogmesser, og jeg har selv doneret til dem et par gange til Bogforum. Det er rart at vide, at de bøger, som man måske ikke selv har glæde af længere, kan gøre noget godt for nogle andre. Det eneste krav for de bøger, som man afleverer, er, at de skal være i pæn stand. Det er til børn og unge i aldersgruppen 0-23 år, så alle genrer og sværhedsgrader har interesse. Uanset om det er papbøger, billedbøger, fagbøger, ungdomslitteratur, klassikere, digtsamlinger, biografier eller kogebøger - det vil altid være noget for forskellige læsere. Du kan læse meget mere på deres hjemmeside eller følge dem på Facebook og Instagram.

Vær med til at gøre en forskel for udsatte børn og unge, der trænger til opbakning, inspiration og glæde - giv læseglæden videre!
I år har Læs for Livet valgt at indgå et samarbejde med boghandlerforeningen, hvor over 100 boghandlere i hele Danmark er med. Dette har de gjort for at indsamle så mange bøger som muligt, og give folk en nemmere mulighed for at donere de bøger, de eventuelt har liggende på de støvede hylder. Det kommer til at foregå således, at i dagene den 24., 25. og 26. april kan man gå ned i sin lokale boghandler (hvis de er med) og aflevere en masse bøger til et godt formål.

Så hvis du alligevel har nogle bøger liggende, som du ikke har tænkt dig at læse eller som bare fylder, så vil jeg på det varmeste anbefale, at du finder tid en af de tre dage til at aflevere dem til organisationen. Jeg regner selv med at tage en stor stak ungdomsbøger med, og jeg synes simpelthen det er sådan et godt initiativ - Læs for Livet gør generelt et fantastisk stykke arbejde, og det vil jeg hellere end gerne støtte.  
Du kan se en oversigt over de boghandlere, der er med i samarbejdet, lige her.

Her i Odense kan man blandt andet aflevere sine bøger hos Arnold Busck Odense City, Arnold Busck Rosengårdscentret, Bog&Idé Odense Centrum samt Bog&Idé Tarup Center.  

 (Billede fra Læs for Livets hjemmeside)

12 kommentarer:

 1. Det er sådan en god sag! <3

  SvarSlet
 2. En fantastisk idé og virkelig god sag <3
  Tror jeg vil se om jeg ikke kan finde et par "støvede" bøger og så sende dem videre på denne måde :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh hvor dejligt Marie! Det er nemlig sådan en god sag, og jeg håber at mange vil støtte op om den <3

   Slet
 3. Enig - dem har jeg brugt de seneste år, og det er en god måde at få genbrugt børne- og ungdomsbøger :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig - så dejligt at du støtter det!

   Slet
 4. God sag at støtte op om :)

  SvarSlet
 5. Ja! Så skønt! Var i praktik hos Læs for Livet sidste semester, og det er skønt at se dem skyde op overalt med deres fantastiske sag og budskab.

  http://litcomprime.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor fantastisk! Det må da have været noget af en oplevelse :)

   Slet
  2. Det var virkelig fedt. Meget inspirerende mennesker, der kører showet derinde!

   Slet