fredag den 7. april 2017

Gæsteblogger #13 - Natascha B

 Gæstebloggeren denne gang er Natascha B.

Hvem er du? Fortæl lidt om dig selv, hvad du laver til dagligt og evt. boglige vaner.
Jeg hedder Natascha, og jeg bor i Aarhus med min søde kæreste Jesper. Lige for tiden er jeg i gang med min kandidatuddannelse på Aarhus Universitet, hvor jeg læser Nordisk sprog og litteratur samt kunsthistorie – Nordisk er mit hovedfag, mens kunsthistorie er mit sidefag :).

Jeg håber på, at kunne komme til at undervise på gymnasiet efter jeg bliver færdig på uni. I min hverdag går tiden med at læse, fitness og nyde mine søde veninder og kæreste. Siden jeg var 7-8 år, har jeg været meget interesseret i at læse, og jeg har læst stort set alt, hvad vores lille skolebibliotek havde at byde på (det siger ikke så meget, når man gik på Havnbjerg Skole ;-)). Jeg har fået konstateret en ”sygdom” nogle år tilbage, så i min hverdag tænker jeg meget over hvad jeg spiser, hvordan jeg lever generelt og forsøger at tabe mig, så ”sygdommen” kan holdes nede. Derfor betyder kost og motion rigtig meget for mig og min hverdag.

Hvornår på dagen kan du bedst lide at læse, og hvor skal det helst være?
Jeg har en dum tendens til at virke bedst, når det er aften. Derfor læser jeg ofte, når det er mørkt udenfor og tit til langt ud på natten. Om vinteren foregår størstedelen af min læsning hjemme i min seng, mens jeg om sommeren ELSKER, at sidde udenfor under et træ eller i hængekøjen hjemme ved mine forældre.

Kan du læse, hvis der er støj omkring dig?

Ja, jeg kan godt, meeeen… foretrækker at have ro omkring mig.

Hvilke genrer kan du normalt godt lide at læse, og er der genrer, som du slet ikke læser?
Jeg elsker fantasy-genren så som Hunger Games og Harry Potter. Mine Harry Potter-bøger er mit kæreste eje <3 De bliver læst hvert år op til jul. Det er blevet en lille tradition, som jeg har med mig selv. Minimalistisk litteratur er også lige mig1 Jeg elsker, at læseren selv skal tænke og fylde de mange huller ud på egen hånd. Det udvider min fantasi og får ”de små grå” sat i gang. Ellers kan jeg rigtig godt lide at læse de store klassikere og børne- og ungdomsbøger, mens krimibøger slet ikke er mig. For mig er krimier ofte dårlig skrevet, forudsigelig plot og generelt kedelige. 

Hvis du skulle nævne 3-5 bøger, som virkelig har rørt dig, ændret dit syn på ting eller noget helt tredje, hvilke skulle det så være og hvorfor?

Uha, det er så svært, at vælge!
Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte er noget helt særligt for mig. Jeg fik den i fødselsdagsgave, da jeg ikke var ret gammel. Min mor har tit læst den op for mig, så den er forbundet med hygge og ren nostalgi.

Alle mine Harry Potter-bøger er et hit, men skal jeg vælge, så er Fangen fra Azkaban og Fønixordenen klart mine favoritter. Jeg fandt Fangen fra Azkaban vanvittig spændende, måske fordi den introducerede os for Dementorerne og gav historien en hel ny dimension. Fønixordenen fordi den er så vigtig for serien og meget detaljeret. Jeg elsker at der er tænkt over, hvordan det hele skal gå op i en højere enhed i sidste ende.

En anden bog jeg er faldet fuldstændig for, er Le Petit Prince. Den indeholder så stor alvor, men er fortalt på sådan en sød måde, at jeg ikke kan lade være med, at elske den. 

Hvad er den seneste bog, som du har læst og elsket?
Det er lidt pinligt, men min seneste læste bog var Harry Potter og De Vises Sten, som jeg selvfølgelig elsker. Af nye bøger har mit seneste læse-projekt været Helle Helles bøger/novellesamlinger. Hendes Rødby-Puttgarten er virkelig fantastisk. Den er skrevet i bedste Helle Helle stil, og plottet havde jeg slet ikke set komme. 

Hvad er den seneste bog, som du har læst og ikke kunne lide?           
Jeg læste tredje bog af Jussi Adler-Olsens ”Afdeling Q”-serie (Flaskepost fra P). Den var slet ikke mig på trods af, at den egentlig er spændende nok. Jeg fandt sproget meget unuanceret og kunne ikke lade være med, at holde fokus på de mange dårlige formuleringer. Jeg må være arbejdsskadet fra mit studie, haha.

Hvad er dit seneste bogkøb?
Mit seneste bogkøb er den læderindbundne version af Wizard of Oz fra Barnes and Nobles. De er SÅ smukke de indbundne klassikere.

Hvis du skulle anbefale én bog til Rikke, hvilken bog skulle det så være?
Så bliver det Den tidsrejsendes kvinde af Audrey Niffeneggers. Selvom bogen er noget helt andet, end hvad jeg ellers læser, så fangede bogen mig virkelig. Det er en smuk kærlighedshistorie, som får hele ens følelsesregister sat i spil.

Hvor kan man følge dig på de sociale medier?
Jeg har min instagrambruger, hvor jeg smider diverse billeder op fra min hverdag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar