lørdag den 29. april 2017

"Flyv med mig" fejrer 4 år: Bloggens oprindelse


***** 
Der var engang en pige, der var så glad for ord. Hun havde dog også mange andre interesser, og en af dem var at dele små brudstykker af sit liv på nettet. Dette havde hun egentlig gjort længe på forskellige blogs, men de overlevede aldrig længere end et års tid, før hun søgte nye veje og nye måder at formidle på.
   En skæbnesvanger dag i marts, da hun blot var 19 år gammel, tog hun en beslutning. Hun ville have et hjem til hendes læseoplevelser. Et sted, hvor hun kunne skrible tanker ned, om de bøger hun læste, og andre litterære fornøjelser. Hun oprettede derfor bloggen "Flyv med mig".
   Navnet var egentlig lidt svært at bestemme sig for. Hun vidste, at det skulle være lidt magisk og noget med at være med på en slags oplevelse eller rejse. Hendes tanker vandrede mod en af hendes yndlings tegnefilm 'Tommelise', hvor en af sangene hedder "Flyv afsted med mig" - den sang stod hendes hjerte nært, og teksten repræsenterede egentlig meget fint, hvad hun ville med sin blog:

"Flyv afsted med mig,
mine vinger bærer dig,
lad mig ta' dig med til verdens tag. 

Flyv afsted med mig
til en stjerne langt herfra,
alt det som vi drømte om blir' sandt en dag.

Du vil se så mange mange ting, du ikke ved. 

Du skal ikke være bange, du kan ikke falde ned."

En ny ære var begyndt. Det var dog en lidt langsom start. Pigen var ved at afslutte 3.g på gymnasiet med eksamener og studenterfest, og hvad der ellers hører med. Derefter tog hun til Kina i et halvt år, og bloggen blev en anelse forsømt. Det var meget sparsomt med indlæg, og der var ingen system i, hvornår de blev udgivet eller noget som helst...
   Da hun atter var vendt tilbage til Danmark, og var faldet lidt til ro igen, valgte hun på et tidspunkt at starte på en frisk. Hun ville stadig fortsætte med at skrive på bloggen, men alle de gamle, usammenhængende og uregelmæssige indlæg blev slettet. Dette fandt sted den 29. april 2014, og denne er dato er derfor blevet en slags officiel fødselsdag for bloggen.
   "Flyv med mig" har altså eksisteret i 4 år (da den blev oprettet i 2013), og kan fejre fødselsdag for dette, men indholdet kan kun dateres 3 år tilbage. Pigen, der var blevet ældre, var blevet enormt glad for sin blog, hvilket også er grundlaget for, hvorfor den stadig lever den dag i dag. Hun er stadig glad for ord og bøger, men også kultur generelt - teater, film, mad og oplevelser. Selvom lysten og inspiration til bloggen kan svinge meget i perioder og endda indimellem være helt væk, så er bloggen hendes fristed. Det er dét, hun kan. Hendes eget kreative sted. Det er en form for virtuelt hjem, som hun selv har skabt. Og det er dét, der er værd at fejre. Tillykke til bloggen i dag.

*****

Tusind tak for at I læser med, kommenterer på mine indlæg, liker og deler på Facebook, og følger med på Instagram. I gør det hele meget sjovere, og jeg er taknemmelig for hvert et klik og hvert et ord I giver mig. I er gæsterne i mit virtuelle hjem, og min dør står altid åbent. Tak for jer.

28 kommentarer:

 1. Tillykke med bloggen! <3 Jeg begyndte at følge dig, lige inden du tog til Kina, og jeg kan stadig huske, at du skrev et indlæg om klassikere, som du købte, og jeg elskede det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde! Hvor er jeg bare glad for, at du har fulgt med så længe - tak for dig <3

   Slet
 2. Tillykke med bloggen :) Tak for dig

  SvarSlet
 3. Tillykke med bloggen! <3 Du gør det så godt, og jeg elsker at følge med! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde Karina - det varmer :D <3

   Slet
 4. Tillykke med bloggens fødselsdag. Jeg er vild med dine indlæg og billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Kirsten, det er jeg virkelig glad for! :)

   Slet
 5. Hjertelig tillykke med bloggens 4 år <3

  SvarSlet
 6. Stort tillykke med bloggens 4 års fødselsdag! Det er så skøn at læse med her på din blog - så tak for dig, og tak for dine altid spændene anmeldelser og skriblerier <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Karina, hvor er du sød! Jeg er så glad for, at du læser med <3

   Slet
 7. Stort tillykke med din hyggelige blogs 4 år:-)
  Og god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Tina!

   Jeg håber, at du har haft en skøn weekend :D

   Slet
 8. Tillykke med bloggen. Du er pissesej!

  SvarSlet
 9. Tillykke med fødselsdagen - håber du fejrer med kage ��

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Ditte! Kagen må jeg lige have til gode ;)

   Slet
 10. Stort tillykke med bloggens fire år! Hvor er jeg altså glad for, du oprettede en bogblog - ellers ville jeg nok stadig bare følge med på sidelinjen, istedet for rent faktisk at kende dig personligt. Hvilket jeg er evigt taknemmelig for <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skønne du! Jeg er virkelig også så glad for, at du er blevet en del af mit liv. Det er jeg også bloggen evigt taknemmelig for <3

   Slet
 11. Du skriver altså bare så fint <3 Tillykke med bloggens fødselsdag - håber på mange flere fremover!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak søde <3 Det håber jeg også!

   Slet
 12. Stort tillykke til Bloggen - og dig �� sejt, at du holder den igang ved siden af dit studie og arbejde. Knus Caja

  SvarSlet
 13. Hyggeligt indlæg søde og tillykke med bloggens fødselsdag.. :D

  Krammer <3

  SvarSlet
 14. Tillykke til bloggen og tillykke til dig :)

  SvarSlet