fredag den 17. marts 2017

"The Long Way to a Small, Angry Planet" (Wayfarers #1) - Becky Chambers

The Long Way to a Small, Angry Planet af Becky Chambers
The Long Way to a Small, Angry Planet af Becky Chambers
Original titel: The Long Way to a Small, Angry Planet - Forfatter: Becky Chambers - Forlag: Hodder & Stoughton - Sidetal: 404

"When Rosemary Harper joins the crew of the Wayfarer, she isn't expecting much, The Wayfarer, a patched-up ship that's seen better days, offers her everything she could possibly want: a small, quiet spot to call home for a while, adventure in far-off corners of the galaxy and distance from her troubled past. But Rosemary gets more than she bargained for with the Wayfarer. The Crew is a mishmash of species and personalities, from Sissix, the friendly reptillian pilot, to Kizzy and Jenks, the constantly sparring engineers who keep the ship running. Life on board is chaotic, but more or less peaceful - exactly what Rosemary wants."

Jeg er generelt ikke den store fan af fortællinger, der foregår i rummet. Selve opbygningen er universet interesserer mig ikke, og det bliver hurtigt ret teknisk for mig. Dog formåede Becky Chambers at vække min interesse for aliens og andre arter i rummet, og jeg blev nysgerrig på de forskellige levemåder. Det, at hun sætter mennesket som art op med de andre, gør det virkelig interessant og eftertænksomt.

Derudover nød jeg virkelig de forskellige karakterer. Det er i hvert fald længe siden, at jeg har grint så ofte under en bog, og de havde så mange quirky forskelle, at det var enormt hyggeligt at se dem i kontakt med hinanden. Så det er egentlig dét, jeg vil huske historien for - de skønne karakterer og forholdet mellem dem - hvor universet ligesom blev baggrunden for historien, og egentlig ikke betød synderligt meget for mig.

""And this is where our species are very much alike. The truth is, Rosemary, that you are capable of anything. Good or bad. You always have been, and you always will be. Given the right push, you, too, could do horrible things. That darkness exists within all of us. (...)" - citat side 213.

Jeg ville ønske, at jeg kunne elske denne slags sci-fi mere end jeg gør, men jeg tror faktisk, at jeg bedre ville kunne lide bogen, hvis den foregik i et realistisk univers (hvilket ville være absurd, da der så er mange ting, der ikke ville kunne fungere). Men hvis man godt kan lide rumrejse, galaksepolitik og aliens, så er den ret anbefalelsesværdig. Den slog desværre bare ikke helt benene væk under mig, der jo var lidt skeptisk i forvejen.

2 kommentarer:

 1. Jeg må indrømme, at jeg elsker bogens titel så meget, at jeg bliver nødt til at læse den på et tidspunkt. Og så er jeg generelt til scifi, hvilket der - ifølge mig - ikke er nok af på bogmarkedet pt, så... jeg må nok hellere få købt denne bog til efteråret, når jeg har tema om scifi på bloggen :D

  God weekend!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Så håber jeg virkelig, at du vil elske den! Karaktererne er i hvert fald skønne :D

   Jeg håber at du havde en dejlig weekend også.

   Slet