søndag den 26. marts 2017

Tema: Læsevanskeligheder hos unge #FokusUngeLæser


I den kommende uge (fra 27. marts til 2. april) er vi 6 bloggere, der sætter fokus på læsevanskeligheder hos unge. Dette gør vi på hver vores blog på forskellige dage, og der vil derfor også være forskellige vinkler på det. Jeg håber virkelig, at I vil læse med - og måske være med til at sprede budskabet om denne uges tema?

Mandag vil der på Chamberlains Bookcorner komme 3 indlæg, som alle har fokus på læsevanskeligheder. Da Ea selv er ordblind, så kender hun til de barrierer, man kan støde på, når man har svært ved at læse. Dagens 1. indlæg handler om hendes egne erfaringer herom, samt gode råd som hun har taget med videre. Dagens 2. og 3. indlæg vil begge indeholde en liste med anbefalinger til 5 serier, som hun synes er rigtig gode - både i sig selv, men også hvis man har læsevanskeligheder.

Tirsdag kommer der et indlæg hos Bogslottet om lydbøger med fokus på, hvordan de kan være en hjælp for unge med læsevanskeligheder, og hvordan man kan få adgang til lydbøger. Sofie mener, at lydbøger er en fantastisk vej ind i litteraturen og en måde at komme igennem nogle værker, der kan være svære at komme igennem i papirform.

Onsdag vil der hos Boghunden, som Irene står for, være et gæsteskriv fra Sandra Schwartz omkring det at skrive bøger, der er lette at læse, men som også har en handling, som unge er interesserede i. Derudover kommer forfatteren også med et par anbefalinger.

Torsdag skriver Karina fra Crossing Journeys om anbefalinger af serier og enkeltstående bøger til unge med læsevanskeligheder og lidt om forskellige hjælpemidler.

Fredag vil der på Wondrous Bibliophile være anbefalinger fra Malene og hendes kollegaer fra boghandleren. De har fundet nogle bøger, som de selv ville anbefale til kunder til samme formål, af hvad de har i butikken lige nu og her - noget der viste sig at være lidt sværere, end hun lige havde forventet i første omgang.

Lørdag vil der desværre ikke være noget indlæg på grund af et afbud fra en blogger.

Søndag vil der være et lille interview her på bloggen Flyv med mig med bibliotekaren Lone Petersen fra Fredericia Bibliotek. Interviewet er med fokus på læsevanskeligheder hos unge samt et par anbefalinger. Til sidst vil der være lidt anbefalinger til let og god læsning fra mig selv. 


Jeg håber som sagt, at I vil læse med og sprede budskabet - og måske også dele jeres egne anbefalinger, tips og lignende via vores hashtag #fokusungelæser.

8 kommentarer:

 1. Hvor er det et godt emne at sætte fokus på!

  SvarSlet
 2. Hvor er det fedt, at I sætter fokus på så vigtigt et emne. Jeg havde selv meget svært ved at lære at læse som barn. I dag er jeg SÅ taknemmelig for at jeg fik brudt læsekoden, ellers var jeg nok aldrig blevet forfatter. Jeg glæder mig til at følge jeres indlæg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi andre sætter også pris på, at du fik brudt den, så du kunne blive den gode og produktive forfatter, du nu engang er! :D

   Og ja, det er så vigtigt et emne, så jeg er bare glad for at kunne belyse det lidt.

   Slet
 3. Hvis du har lyst til at få en ordblindelærers besyv med om hvordan jeg er lykkedes med at sparke gang i læse og skrivelysten, er du velkommen til at tage kontakt.

  Hans.chr.a@gmail.com eller #ordblindespecialisten på Facebook.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for tilbuddet - jeg har dog allerede booket min dag op, men jeg vil huske på dig i fremtiden, hvis jeg får brug for det! :D

   Slet
 4. Sikke et fedt projekt. I er sgu seje!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for, at du synes! Tak :D

   Slet