onsdag den 29. marts 2017

"Solbiens brod" (Krøniken om Morika #2) - Sidsel Sander Mittet

Solbiens brod af Sidsel Sander Mittet
Solbiens brod af Sidsel Sander Mittet
Original titel: Solbiens brod - Forfatter: Sidsel Sander Mittet - Forlag: Forlaget Facet - Sidetal: 470
Gave fra Forlaget Facet.

Læs også anmeldelsen af Krøniken om Morika #1: "Sandsnogens bid"

"Komplottet mod hilaernes dronning er slået fejl, og en krig med morikanerne synes uundgåelig. Midt i den tiltagende konflikt står morikaneren Itua og hilaen Aaton. De har begge forrådt deres slægt og er blevet udelukket fra magtens inderkreds. Samtidig er deres affære blevet afsløret, og de befinder sig nu, hver for sig, i en fremmed by, hvor ingen af dem er velkomne. Spørgsmålet er, om de skal vende deres folk ryggen og søge en fælles fremtid langt fra den strid, der er under opsejling, eller om der er kampe, som er vigtigere end dem selv?"

Endnu en gang en super intens og fangende historie – vi får nærmest ikke lov til at trække vejret fra starten af. Jeg er blevet endnu gladere for Itua, og jeg er faktisk begyndt at synes om Byroon. I denne omgang er Aaton dog faldet lidt i elskværdighed, men det er svært at hade én, der egentlig bare er menneskelig. Jeg er en af de få, der faktisk virkelig godt kan lide Elvon, så ham ville jeg faktisk gerne have set lidt mere til.

Selvom jeg virkelig nød historien og dens tempo, så synes jeg dog denne gang, at der gik en anelse for meget krig, død og ødelæggelse i det. Jeg ville gerne have mere tid med Aaton og Itua sammen, så for at tilfredsstille mit eget personlige behov, så måtte kærlighedsdelen godt have fyldt lidt mere. Humoren er dog stadig på sit højeste, og det sætter jeg virkelig pris på. Det giver et frisk pust til den til tider dystre og politiske del af historien.

""Jeg elsker dig, Itua," sagde han. "Det er dig, ikke mig, der burde være født som Stenløve." - citat side 48.

Bogen slutter enormt nervepirrende, og som læser bliver man efterladt med ubesvarede spørgsmål, der nærmest kan drive en til vanvid! Jeg er SÅ spændt på at læse den sidste bog, og forhåbentlig få svar på det hele, men det er også med nervøse trækninger, for hvad nu hvis det ikke ender, som man håber på? Uanset hvad, så skriver Sidsel Sander Mittet så fængende og fantastisk, og jeg nyder virkelig at læse alt det, hun skriver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar