søndag den 5. marts 2017

Gæsteblogger #12 - Josefine P

Gæstebloggeren denne gang er Josefine P, der bloggerMit Bogskab.

Hvem er du? Fortæl lidt om dig selv, hvad du laver til dagligt og evt. boglige vaner.
Jeg hedder Josefine, og har bloggen Mit Bogskab. Det er en blog, der primært handler om børnebøger. Jeg har en drøm om at få min egen børnebogsbutik, og ja – jeg tænker den ret meget som den Meg Ryan har i You’ve got Mail. Hm – så ja – jeg drømmer om at være Meg Ryan. Jeg har drømt om det i alt for mange år nu, så derfor startede jeg Mit Bogskab, simpelthen for at se, om der mon ville være andre end min mor, der læste med. Det er der heldigvis, og det er jeg så glad for. Jeg er dansklærer i indskolingen på en folkeskole. Alt imens jeg drømmer om den der børnebogsbutik.

Hvornår på dagen kan du bedst lide at læse, og hvor skal det helst være?
Jeg er mor til to piger, Molly på fem år, og Agnes der blev født sidste december – så det jeg læser allermest af, det er højtlæsningsbøger og som regel ved puttetid. Jeg elsker at læse højt, og jeg synes, det er den absolut bedste måde at putte min datter på. Jeg elskede det også som barn, og hvis jeg kunne lokke min kæreste til det, så måtte han meget gerne læse højt for mig, inden jeg skulle sove. Men det kan jeg ikke! 

Kan du læse, hvis der er støj omkring dig?
Jeg tror, langt de fleste skolelærere kan lukke al støj ude. Så ja jeg kan sagtens læse med støj omkring mig. Intet problem – men jeg foretrækker dog ro.

Hvilke genrer kan du normalt godt lide at læse, og er der genrer, som du slet ikke læser?
Jeg læser primært børnelitteratur, og kan godt savne lidt at læse almindelig skønlitteratur. Jeg har læst en hel del, og kan lide mange genrer – men jeg er ikke vild med gys (min egen forestillingsevne behøver slet ikke hjælp) eller fantasy – det er ikke lige mig. Derfor tog det mig lang tid at komme i gang med Harry Potter. Jeg kunne absolut ikke se, hvad jeg skulle bruge den lille troldmand til. Men hold nu op! Jeg er så vild med Harry Potter bøgerne. 

Hvis du skulle nævne 3-5 bøger, som virkelig har rørt dig, ændret dit syn på ting eller noget helt tredje, hvilke skulle det så være og hvorfor?
Det er lidt svært at vælge, men jeg vil fremhæve En pige og en dreng af Morten Brask. Den udkom i 2013 på Politikens Forlag, det er en meget smuk og meget barsk bog. Jeg har aldrig grædt så meget over en bog, og jeg ved jeg aldrig kommer til at genlæse den – man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, men der skal i hvert fald gå mange år. Den handler om livets utrolige skrøbelighed, om kærlighed, tab og sorg. Den er fantastisk.

Den anden jeg vil fremhæve er Anne-Cathrine Riebnitzskys Forbandede Yngel, den udkom også i 2013 og også på Politikens Forlag. Det er en virkelig god roman, som jeg slugte. Den handler om at komme overens med fortiden.

Og hvis jeg skal nævne noget fra børnelitteraturens verden, så må det blive Vitello får en klam kæreste. Jeg har læst den et utal af gange, og jeg sprutter altid af grin. Den er så sjov! Jeg er også meget glad for Oliver Zahles to bøger Elefantstenen og Ymerdrengen. Det er virkelig gode bøger begge to. Begge handler om at være anderledes, og finde et ståsted midt i det.

Den sidste jeg vil fremhæve er Zam af Jesper Wung – Sung. Den er fuldstændig fantastisk. Det er en bog om en zombie, det er egentlig slet ikke noget for mig, men lige den her zombie er absolut noget for mig. Det er en bog, der bugner af referencer, og det er ret umuligt at lægge den fra sig. Læs den! 

Hvad er den seneste bog, som du har læst og elsket?
Jeg er ret tosset med mange af de børnebøger, jeg læser. Af de seneste kan jeg nævne de to bøger om Eva Gorilla, Det var ikke mig! sagde Robinhund, Den hellige vorte og en elendig kop te og Smørhår og duksedrenge, der er fjerde bind i serien om Anton og Molly (jeg elsker Anton og Molly bøgerne).

Hvad er den seneste bog, som du har læst og ikke kunne lide?   
Jeg må indrømme, jeg sjældent læser en bog til ende, som jeg ikke kan lide, og derfor husker jeg dem heller ikke. 

Hvad er dit seneste bogkøb?
Mit seneste bogkøb er Vitello bygger en afskyelig snamand. Jeg er totalt Vitello fan. Forleden kørte jeg i metro med Kim Fupz Aakesson, der er forfatteren bag Vitellog bøgerne. Jeg tror, jeg bare stod og stirrede. Fuldstændig starstrucked! Turde selvfølgelig ikke sige ét ord til ham. Jeg er jo også kun 35!!! 

Hvis du skulle anbefale én bog til Rikke, hvilken bog skulle det så være?
Jeg vil jo naturligvis anbefale dig En pige og en dreng, Forbandede Yngel, Vitello får en klam kæreste, Elefantstenen, Ymerdrengen og Zam – som jeg nævnte før.

Derudover vil jeg anbefale dig en meget smuk ABC bog – nemlig Knud Romer og John Kørners. Den er eminent smuk og lidt en ABC for voksne, den er nu udgivet som børnelitteratur, men den er så fin og smuk at alle burde læse den uanset alder.

Hvor kan man følge dig på de sociale medier?

Hvis I har lyst til at finde Mit Bogskab på de sociale medier, så kan I gøre det på Facebook og Instagram.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar