torsdag den 23. marts 2017

"Fabelagtige Leviathan" (Rakkerpak #2) - Lars Kramhøft

Fabelagtige Leviathan af Lars Kramhøft
Fabelagtige Leviathan af Lars Kramhøft
Original titel: Fabelagtige Leviathan - Forfatter: Lars Kramhøft - Forlag: Calibat - Sidetal: 161
Anmeldereksemplar fra forfatteren.

Læs også anmeldelsen af Rakkerpak #1: "Et Helvedes Eventyr"

"De to evigt uheldige brødre Viktor og John Haiberg er på vej til Stålborg for at gøre deres lykke, da de bliver shanghajet af pirater. De bliver tvunget med på den gale kaptajn Salvador Sargozzas fanatiske jagt efter den sagnomspundne troldhval Leviathan, og det bliver en jagt, der fører dem helt til kanten af verden ... og hinsides ..."

Jeg havde længe glædet mig til at læse den næste bog i den her serie, og jeg blev bestemt ikke skuffet! Lars Kramhøft har humor, og det bedste er, at han ikke taler ned til sine læsere - som ofte kan være en tendens i børnebøger. Børn er kloge, og kan sagtens læse om pirater, der drikker masser af rom, uden nødvendigvis at blive påvirket negativt.

Derudover er jeg stadig helt tosset med hans illustrationer. De passer perfekt til historien, og placeringen af dem i forhold til, hvornår og hvordan de bliver beskrevet, er lige i øjet. Karaktererne Viktor og John er så forskellige, og det går ikke altid gnidningsfrit, hvilket illustrerer et realistisk forhold mellem søskende. På den anden side komplimenterer de også hinanden på måder, de måske ikke selv er helt klar over, men det er læseren derimod.

""(...) Denne verden er fuld af fortabte sjæle, der vil følge enhver med en plan og et mål, lige meget hvor tåbeligt det mål så end er."" - citat side 72.

Jeg savnede lidt uddybelsen og forløsning af nogle småting i slutningen af historien, men jeg kan også godt se, at børn og unge måske ikke ville mangle disse svar. Alt i alt var det en fornøjelse at være tilbage i selskab med Viktor og John, og jeg glæder mig endnu en gang til at følge deres fremtidige eventyr!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar