fredag den 17. februar 2017

"The Wrath & the Dawn" (The Wrath & the Dawn #1) - Renée Ahdieh

The Wrath & the Dawn af Renée Ahdieh
The Wrath & the Dawn af Renée Ahdieh
The Wrath & the Dawn af Renée Ahdieh
Original titel: The Wrath & the Dawn - Forfatter: Renée Ahdieh - Forlag: Putnam - Sidetal: 388

"In a land ruled by a murderous boy-king, each dawn brings heartache to a new family. Khalid, the eighteen-year-old Caliph of Khorasan, is a monster. Each night he takes a new bride only to have a silk cord wrapped around her throat come morning. When sixteen-year-old Shahrzad's dearest friend falls victim to Khalid, Shahrzad vows vengeance and volunteers to be his next bride. Shahrzad is determined not only to stay alive, but to end the caliph's reign of terror once and for all."

Bogen er inspireret af 1001 nats eventyr, men har virkelig også formået at sætte sig eget præg på hele baggrundshistorien, og hvilke af eventyrerne, der er med i fortællingen. Den er så velbeskrevet, sanselig og giver virkelig et stemningsfyldt billede af Arabien på denne tid. Der var så mange lækre madbeskrivelser, at jeg nærmest blev helt sulten af at læse den.

Jeg nød virkelig historien om Shahrzad og Khalid. Den fængslede mig, og efterlod mig åndeløs efter mere, selvom jeg dog stadig ikke helt ved, hvad jeg synes om slutningen. Jeg har dog allerede bestilt den næste bog, da jeg simpelthen bliver nødt til at læse, hvordan det hele ender. Udover at være nervepirrende, beskrivende og ret interessant, så er den også en anelse mystisk. Der er hemmeligheder, og det er ikke til at vide, hvem man kan stole på eller ej.

"Shahrzad continued to stare ahead. "I think a king who hopes to be beloved by his people shouldn't execute their daugthers at dawn."" - citat side 69.

Karaktererne er så varierede, og man kommer forholdsvis tæt på dem. Selv karakterer, som jeg slet ikke troede, at jeg ville kunne lide, endte jeg med at falde for. Renée Ahdieh har en måde, at få en til at forelske sig så meget i hendes karakterer på, at man slet ikke kan lægge bogen fra sig igen herefter. En ekstra detalje, som jeg fandt virkelig fantastisk, var ordlisten omme bag i bogen, som man kan bruge undervejs i sin læsning. "Joonam" er et af mine nye yndlingsord i hvert fald.

2 kommentarer:

  1. Åh, jeg vil så gerne læse denne og ideen med en ordliste er da noget så fin!

    SvarSlet